Ez történt az elmúlt 20 évben

2002-ben történt

2002 legfontosabb feladata a Széchenyi Terv beruházás projekt megvalósítása volt. 2002 márciusban Matolcsi György gazdasági miniszter  meglátogatta a beruházást
A Széchenyi Terv támogatásával megvalósult fürdőfejlesztés beruházáshoz felhasznált 2,4 milliárd forintból több, mint 600 millió forint értéket a földbe építettek be. 

2002_03.22_Matolcsy az építkezésen

Matolcsy a látogatás során ezt nyilatkozta: „ Önök megelőzték az országot „


 
2002. június 27. avatták fel ünnepélyes keretek között a Széchenyi Terv beruházást.
A 2002. évi  szezon elejére átépült a hagyományos strand, kibővült az Aquapark. Június végére a fürdőzők  birtokba vehették az épített tengerpartot 6200 négyzetméteres, hullámzó medencéjével, mediterrán hangulatú környezetével. A strand befogadóképessége napi 14 ezerről 27 ezerre nőtt.
A fejlesztési program keretében további 80 százalékkal bővülhetett a Gyógyfürdő gyógyászatának kapacitása, átépült a kádfürdő, megvalósulhatott a szoboszlói gyerekek régi álma, a fedett tanmedence az uszodában.

2002_Strandfürdő_avatás (2)
                                            a fotón dr Sóvágó László, Márton Attila, Pál Béla és Czeglédi Gyula

Elsőként Pál Béla, a Miniszterelnöki Hivatal turizmusért felelős államtitkára köszöntötte az egybegyűlteket: „....Nincs bal- és jobboldali turizmus. Egy turizmus van, amelyért bal- és jobboldali politikusoknak együtt kell működni azért, hogy a jövőbeni magyar gazdaság húzóágazata legyen.”
Czeglédi Gyula avató beszédében  így fogalmazott: "Véleményem szerint városunk fejlődése az összefogásban keresendő."


2002_strandfürdő_avatás

A szalag átvágása után a meghívottak megtekintették a strandfürdő és az Aquapark újdonságait.

2002_átadás5

2002_átadás






Július 13-án  a fürdő  75 éves jubileumi ünnepségsorozata keretében rendezték meg a hajószínpadon a Dáridó című műsort, illetve a Hajdúság Szépe választást. A rendezvényen részt vevő Fásy Ádám  a Miss World Hungary döntéjébe invitálta a győztest.
 
Augusztus 19-én rendezték meg Hajdúszoboszlón a Miss World Hungary döntőjét. A győzetes Rozs Renáta lett, a 2. helyezett pedig az a Laky Zsuzsa, aki később Miss Európa címet nyert. 

 
Év végén Czeglédi Gyula a városi lapnak úgy nyilatkozott, hogy ezután a nagyon mozgalmas év után reményei szerint egy nyugodt, alkotó időszak következik.


MCOnet