Ez történt az elmúlt 20 évben

2011-ben történt

2011. március 18-án  megemlékezést tartottak Pávai Vajna Ferenc születésének 125. évfordulójáról.
Hajdúszoboszló Város Önkormányzata és a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. szervezésében a megemlékezés 11.00 órakor vette kezdetét a Hajdúszoboszlói Köztemetőben. A tudós-geológus 125. születésnapjának tiszteletére  a Gyógyfürdő előtti Pávai Vajna Ferenc mellszobornál mondta el Czeglédi Gyula emlékező beszédét, melyben felidézte Pávai Vajna Ferenc mozgalmas életének legfontosabb eseményeit és hitvallását: 
Pávai meggyőződéssel hirdette: "Nekünk nem más nemzetek kegyelemkenyerén, hanem saját földünk kincseiből kell megélnünk, és jól élnünk." Fontos törekvése volt, hogy tegyük hazánkat "fürdőországgá", ahová más országok betegei hozzák pénzüket, s nem mi megyünk a külföld drága fürdőibe.
Pávai megjövendölte, hogy …a víz konyhasó, szik és jódtartalma "világfürdővé" predesztinálja Hajdúszoboszlót”  
A tudós geológus óva intette a jövő generációt:  „Mindent el kell követnünk, hogy ez a kincs a közjó érdekében megóvassék”
Befejezésül megköszönte valamennyi hajdúszoboszlói ember és a jelen lévő tisztelgők nevében Dr. Pávai Vajna Ferenc munkásságát, hiszen ez a csoda, ami ma Hajdúszoboszlón látható, nélküle nem jött volna létre.
 
2011_pávai
                        
A fotón Czeglédi Gyula dr. Pávai Vajna Ferenc mellszobránál



 
2011. szeptember 21-én a MOL és az EON közös ünneplést tartott a hajdúszoboszlói az Aqua-Palace élményfürdőben, „50 éves a hajdúszoboszlói földgázszállítás” címmel. 
A szakmai-napon többek között Czeglédi Gyula fürdőtörtéeti előadását is meghallgatták a meghívottak.
 
 2011_szeptember 21_MOL
         A fotón Czeglédi Gyula előadása




2011 október 5-én tartották a Bécsi Magyar Nagykövetségen  a „Magyarország Turizmusnap” című rendezvényen. A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében megvalósult rendezvényen bemutatkozhattak a legnagyobb magyar egészségturisztikai szolgáltatók az osztrák utaztatóknak és a sajtó képviselőinek.
A "Magyarország Turizmusnap" házigazdái Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövet és Kovács Balázs, az MTZrt. Bécsi Külképviseletének igazgatója voltak.
A szakmai napon előadást tartott Czeglédi Gyula, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója. Előadásában bemutatta Hajdúszoboszlót és a fürdőkomplexum szolgáltatásait.  A szolgáltatók egyetértettek abban, hogy a dunántúli fürdők ismertsége miatt nagyon nehéz az osztrák piac meghódítása, de hasonló közös fellépéssel talán sikert lehet elérni. Arra kell helyeznünk a hangsúlyt, hogy mi itt az Alföldön mást, egyedit tudunk nyújtani.
Ezeket az egyediségeket hangsúlyoznunk is  kell: Hortobágyon a természeti értékeket (Világörökség része), Debrecenben a színes kulturális kínálatot, Hajdúszoboszlón pedig azt, hogy ez Európa legnagyobb fürdőkomplexuma.


2011_bécs                                            A fotón Czeglédi Gyula Bécsben 

 



A Magyar Fürdőszövetség 2011. november 29-30-án Zalakaroson tartotta a rendes évi közgyűlését, melyen   bejelentésre került, hogy Magyarországon elsőként az Aqua-Palace Élményfürdő kapta meg az 5 csillagos minősítést. Az erről szóló tanúsítványt Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség ügyvezető elnöke adta át Czeglédi Gyula vezérigazgatónak.


MCOnet