https://www.high-endrolex.com/18 2016-ban történt - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Ez történt az elmúlt 20 évben

2016-ban történt

Czeglédi Gyulát  a 2015-ös év  50 legbefolyásosabb személye közé választották a magyar turizmusban a Magyar Fürdőszövetség elnöként, a Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt. vezérigazgatójaként. Már második alkalommal részesült ebben az elismerésben. 
2016. februárjában  kardiológusi  kivizsgálás után katéteres beavatkozáson, majd nyitott mellkasi szívműtéten esett át Czeglédi Gyula. Miután megkezdődött a rehabilitáció,  február elején a fürdő vezérigazgatói állására kiírt pályázatot beadta és úgy nyilatkozott, hogy képes lesz a feladatot az elvárt és megszokott színvonalon ellátni.

2016. április 15-én tartották a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. évi rendes közgyűlését.  A május 31-én lejáró vezérigazgatói mandátumra  a  tulajdonos Hajdúszoboszló  Város Önkormányzata  pályázatot írt ki és a márciusi képviselőtestületi ülésén már döntött Czeglédi Gyula vezérigazgatói mandátumának újabb 5 évre történő meghosszabbításáról. Ezt a képviselő testületi döntést hivatalosan a cég közgyűlésén szavazta meg.

2016. június 18-án Dicsőszentmártonból érkezett delegációnak tartott előadást a fürdő vezérigazgatója. A delegáció a Hajdúszoboszló és Dicsőszentmárton közötti testvérvárosi kapcsolat 25. éves jubileuma alkalmából érkezett Hajdúszoboszlóra.

2016. július 7-én a Hungarospa menedzsmetjének előterjesztésében a Tahiti Beach bemutatott vázlattervei elfogadásra kerültek és Hajdúszoboszló Város  Képviselő Testülete felhatalmazta a fürdőt az engedélyes és kiviteli tervek kidolgozására. 

2016. szeptember 15-én tartották a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és  Iparkamara cikluszáró közgyűlését. A közgyűlésen elismeréseket adtak át azoknak, akik legtöbbet tették a megye fejlődéséért.Hajdú-Bihar megye turisztikai fejlesztésében elért kimagasló erdeményeiért elismerésben részesült Czeglédi Gyula, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója.

2016. szeptember 22-én Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnökeként a Turizmus Világnapja alkalmából sajtótájékoztatót tartott Budapesten, a Széchenyi Fürdőben, amin bejelentette, hogy az idei előzetes adatok szerint a hazai fürdők nem csak elérték a tavalyi kiemelkedő vendégforgalmat, hanem pár százalékkal túl is teljesítették azt. Emellett a szövetség fő célkitűzéseit is ismertette: ezek az OEP finanszírozás emelése, illetve, hogy a hazai fürdők újra visszakerüljenek a kedvezményes áfa körbe.

2016. szeptember 23-án A Magyar TDM Szövetség, a Balaton Turizmus Szövetség és a Balatoni Vitorlásszövetség   Balatonfüreden rendezett egy szakmai találkozót, melyen a hazai turizmus jövőjéről volt szó. A találkozón részt vett dr. Bienerth Gusztáv tuirzmusért felelős kormánybiztos, Révész Máriusz aktív kikapcsolódás fejlesztéséért  felelős kormánybiztos és számos szakmai szövetség képviselője.A Magyar Fürdőszövetség elnökeként meghívást kapott a Szent Miklós hajón rendezett kerekasztal beszélgetésre Czeglédi Gyula is.

2016. október 26-án a termálvíz feltörésének  91. évfordulója  alkalmából  Czeglédi Gyula vezérigazgató  Hajdúszoboszló város polgármesterével és a Hungarospa vezetőivel helyezte el az emlékezés koszorúit.

2016. október 28-án Hajdúszoboszlón, az Aqua-Palace Élményfürdőben tartotta konferenciáját a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VKDSZ), melynek a Hungarospa szakszervezete is tagja. A konferencián előadást tartott Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.
"A fürdős ágazat társadalmi megítélése, stratégiája, szerepe. Rekreáció, fürdőkultúra, egészségügyi ellátás. Új kihívások elképzelések"  című előadásában Czeglédi Gyula  bemutatta a Magyar Fürdőszövetségben folyó szakmai munkát, a fürdők főbb mutatószámait, az egészségturizmus meghatározó elemeit. 

2016. november 7-én a Magyar Fürdőszövetség meghívására Budapesten tartotta elnökségi ülését az Európai Fürdőszövetség (ESPA). Ez alkalomból az Aquaworldben találkozott  az ESPA képviselőivel Czeglédi Gyula elnök. Az ESPA 15 fős elnökségének egy bemutató előadást tartott  a Magyar Fürdőszövetségről. Számadatokkal illusztrálta a fürdők jelentőségét a hazai turizmusban. Előadásában beszámolt a szövetség eddig elért eredményeiről és a legfontosabb célkitűzéseiről.

2016. november 16-17-én Hévízen, a Hotel Carbonában tartotta szokásos őszi közgyűlését a Magyar Fürdőszövetség.A közgyűlésen Czeglédi Gyula elnök  előadásban részletesen kifejtette az előző közgyűlés óta végzett munkát,  különösen a választmány és az elnök által tett lépéseket a három kiemelt fontosságú feladatban. Ez a három fő téma a 37/1996-os rendelet hatályba léptetése a fürdők üzemeltetéséről, a fürdőgyógyászati kezelések OEP támogatásának 20%-os emelése és a legfontosabb a fürdőszolgáltatások kedvezményes Áfa kategóriába sorolása.

2016. november 22-én Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Bocskai István díjat adományozott Czeglédi Gyulának "az egészségturizmus kialakítása érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként". A díjátadásra  Hajdú-Bihar Megye Napján, a Derecskén megrendezésre kerülő Ünnepi Közgyűlésen került sor. Az ünnepi ülésen különböző kategóriákban számos díjat kiosztottak azoknak, akik a legtöbbet tették a megye fejlődéséért. A legrangosabb elismerést, a Bocskai István díjat Czeglédi Gyula vehette át a megyei közgyűlés elnökétől, Pajna Zoltántól. 

Az eseményekről bővebben a hírek között olvashat. 
 
https://www.high-endrolex.com/18