https://www.high-endrolex.com/18 2018-ban történt - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Ez történt az elmúlt 20 évben

2018-ban történt

Negyedik alkalommal választották Czeglédi Gyulát a turisztikai szakma 50 legbefolyásosabb képviselője közé Magyarországon. 

 

2018. január 15-én  a Magyar Turisztikai Ügynökség az Irgalmasok Veli Bej fürdőjében tartott sajtótájékoztatót, melyen bemutatták a téli belföldi forgalomélénkítő kampányt. A "Téli feltöltődés" kampányban az MTÜ együttműködött a Magyar Fürdőszövetséggel és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével. A rendezvény házigazdája Kozma atya volt, a rendezvényen részt vett Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója.  Czeglédi Gyula a Magyar Fürdőszövetség elnökeként azt nyilatkozta, hogy a kampányra építve új mottót találtak ki: "Töltődj fel testben és lélekben a hazai gyógyvizekben" 


2018. február 1. -én tartották a Kongresszusi Központban a Turisztikai Évadnyitó Fogadást és Díjátadó Gálát. A több, mint ezer meghívott vendég itt vehette először kezébe a TOP50 kiadványt, mely a turisztikai szakma 50 legbefolyásosabb képviselőjét mutatja be 2017-ben. 
Már negyedszer került az 50 legbefolyásosabb személy közé Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke és  a Hungarospa vezérigazgatója. 


2018. május 10-11-én tartották a Magyar Fürdőszövetség tavaszi közgyűlését a budapesti  Aquaworld Resortban, melyen  Czeglédi Gyula ügyvezető elnök részletes beszámolót tartott nemcsak a szövetség elmúlt évi, hanem a 2014-2016. évi munkájáról is. A beszámolót követően a közgyűlésen tisztújítás volt. Czeglédi Gyula mandátuma lejártával, ahogyan azt korábban a szövetség tagságának tudomására hozta,  nem indult újra az elnöki posztért. Czeglédi Gyula megköszönte a tagságnak az elmúlt 4 éves munkát.

 
2018. május 13-án elindult a Budapest- Dublin Bike Tour, melyet Czeglédi Gyula is támogatott.  Egy  5 fős csapat kerékpáros túrával hívta fel  a figyelmet  a HPV  szűrés fontosságára. A szervező, Dr. Balázsy Károly hajdúszoboszlói kötődésű orvos. Mivel korábban Budapesten, most pedig  Dublinban él és dolgozik nőgyógyászként, valamint szabadidejében kerékpározik, innen jött a túra ötlete. Úgy gondolta, hogy a figyelmet  felhívni leginkább extrém teljesítménnyel lehet. 


2018. május 30-án ünnepelték a hajdúszoboszlói  Bocskai István Szakgimnázium és Szakközépiskola alapításának 120. évfordulóját. Az ünnepségen Bocskai Emlékplakettet adományoztak azoknak a szervezeteknek, akik legtöbbet segítették az iskola munkáját. Elismerésben részesült a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. A Hungarospa  fontos gyakorlati képzőhelyet biztosít az iskola vendéglátóipari szakos tanulóinak, anyagilag és technikailag támogatja az iskola rendezvényeit. A díjat Czeglédi Gyula vezérigazgató vette át.


2018. június 12-én média delegáció érkezett a Hungarospa fürdőkomplexumába Romániából. A meghívott újságírókat, televíziósokat és rádiósok  Czeglédi Gyula vezérigazgató fogadta.. A beszélgetés során azt tudakolták, hogy lehet a közösségi tulajdonban lévő fürdő ennyire sikeres. Romániában azt tapasztalják, hogy inkább a magántulajdonban lévő vállakozások sikeresebbek. 
Czeglédi Gyula kifejtette, hogy neki mindig is az volt a véleménye, hogy a közösségi tulajdont is lehet megfelelően menedzselni, csak elkötelezett vezetőkre van szükség. Hajdúszoboszlón is voltak privatizációs elképzelések, de amikor 1995-ben a fürdő élére került, akkor sikerült ezeket megakadályozni és a fürdőkomplexumot egyben, a köz javára, a város tulajdonában megtartani és továbbfejleszteni. 

 
2018. július 26-ána  Hajdúság Szépe" szépségverseny házigazdája és zsűrielnöke volt Czeglédi Gyula. A szépségversenyt már 20. alaklommal rendezték meg a hajdúszoboszlói fürdőben. Az első versenyt az akkor 17 éves  Bódy Sylvi nyerete meg. Azóta is minden évben Czeglédi Gyuláé a verseny házigazdájának szerepe, illetve minden egyes alkalommal részt vett a zsűriben és a díjkiosztásban.  


2018. szeptember 7-én első alkalommal rendezték meg a "Futball Éjszakája" rendezvényt a magyar labdarúgás népszerűsítése céljából. A rendezvényre jelentkezők között volt a HSE is. A Hajdúszoboszlói műfüves pályán zajlott egy kispályás labdarúgó torna 12 csapat, részvételével. A rendezvényen a meghívott vendégeket és csapatokat köszöntötte Czeglédi Gyula, a Hungarospa vezérigazgatója. 


2018. szeptember 14-én 24. alkalommal került megrendezésre a Szféra szervezésében a  "Városi Polgármesterek Randevúja" elnevezésű esemény a hajdúszoboszlói  Aqua-Palace Élményfürdő konferencia termében, melynek fővédnöke dr. Pintér Sándor belügyminiszter volt. A rendezvényen előadást tartott Czeglédi Gyula, a Hungarospa vezérigazgatója a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum fejlődéséről, jövőbeli fejlesztési elképzeléseiről és a fürdőágazat helyzetéről. A vezérigazgató előadásában hangsúlyozta, hogy nem ötletszerűen, hanem stratégia mentén folyt és folyik a fejlesztés a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt-nél. 


2018. szeptember 24-én érkezett Hajdúszoboszló lengyel testvérvárosából Dzierzoniówból az az 50 fős csoport, melyet Czeglédi Gyula vezérigazgató köszöntött az Aqua-Palace Élményfürdőben.  Hajdúszoboszló és Dzierzoniów között a testvérvárosi megállapodás aláírására 2015. szeptember 26-án került sor. Az ezt követő évben Hajdúszoboszlón a strandfürdő előtti téren egy emléktáblát helyztek el, Dzierzoniówban pedig körforgalmat neveztek el Hajdúszoboszlóról.


2018. október 15-én Álmosdon, a Bocskai emlékműnél  koszorúzással egybekötött ünnepséggel  emlékeztek a győztes csatára. Álmosd Község Önkormányzata rendezte a megemlékezést. A rendezvényen közreműködtek a Bocskai István Lövészdandár Debreceni Helyőrségi Zenekara és Díszőrsége. Az emlékműnél koszorút helyezett el Czeglédi Gyula, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója. 

 
Második évben rendezik meg október 16-án a Turizmus Summit elnevezésű rendezvényt a Művészetek Palotájában. A turisztikai szakma csúcsrendezvényére idén is meghívást kapott Czeglédi Gyula, mint a Hungarospa vezérigazgatója. 

 
2018. október 27-28-án rendezték meg a Hungarospa Kupa nemzetközi úszóversenyt a hajdúszoboszlói Árpád fedett uszodában. A versenyt megtisztelte részvételével Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, valamint Czeglédi Gyula, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója. 
Sós Csaba elismerően nyilatkozott arról, hogy a Hungarospa üzemelteti az uszodát, illetve támogatja versenyek megrendezését is, így hozzájárul az utánpótlás neveléshez.

 
2018. november 23-25-én rendezték a Magyar Balneológia Egyesület Nagygyűlését a Hajdúszoboszlói Aqua-Palace Élényfürdőben, melyen köszöntőt mondott és előadást tartott Czeglédi Gyula, mint házigazda és a rendezvény egyik fővédnöke. 
A rendezvényen bemutatkozási lehetőséget kapott a Hungarospa Hajdúszoboszló, valamint  a régió több fürdője. Czeglédi Gyula előadásában megemlékezett Pávai Vajna Ferenc geológusról, mint a gyógyvíz feltárójáról, szólt a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben végzett orvosi kutatásokról, valamint a Hungarospa küszöbön álló fejlesztéseiről. 
 
 
 
 
https://www.high-endrolex.com/18