https://www.high-endrolex.com/18 Lassan elnyeri méltó helyét gyógyfürdőkultúránk - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Lassan elnyeri méltó helyét gyógyfürdőkultúránk

A fenti, megnyugató kijelentést Czeglédi Gyula tette harkányi útján. Az elnök ismét a Magyar Fürdőszövetségben járt. Azaz annak közgyűlésén, Harkányban. A két napos esemény rangját - a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségével kötött októberi együttműködési szerződés aláírása után - újabb partnerségi szerződés aláírása jelentette, a Magyar Turizmus Zrt.-vel. A Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkára is megtisztelte jelenlétével, és előadásával a közgyűlést. Dr. Ruszinkó Ádám már a szeptemberi szándéknyilatkozat aláírásán is jelen volt.
A keretszerződés tartalommal való megtöltése még előttünk áll - mondta el az MCOnet-nek Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke. Azok a lehetőségek pedig, azok a forrásbevonások, melyeket elsősorban promóciós célra a Magyar Turizmus Zrt.-vel közösen igénybe tudunk venni, komoly lehetőséget jelentenek a fürdőknek, hiszen az előző években ilyen típusú lehetőség nem igen kínálkozott számunkra. Ez nagy segítség lesz a fürdők piacra vitelének segítésében. Ugyanakkor mi mögé tesszük azokat az orvosi kutatásokat - érthető, köznapi nyelven -, melyek az elmúlt évtizedekben születtek. A promóciós célokon kívül ezekre a leírásokra a magyar gyógyfürdőzés hungarikummá minősítése során is szükség lesz - utalt a fürdőszövetség elnöke a szívügyének tekintett célra, melyet a fürdőszövetségben rögtön a tavalyi beiktatása után kitűztek maguk elé.

 
Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség szoboszlói elnöke az MCOnet kamerája előtt

A szeptemberi szándéknyilatkozat után 2015. november 26-án partnerségi szerződést írt alá a két szervezet vezetője, Dr. Faragó Péter, és Czeglédi Gyula. A Magyar Fürdőszövetség elnöke felhívta a figyelmet, hogy a keretmegállapodást konkrétumokkal kell még megtölteni. Az elnök sürgette, hogy a magyar fürdőzés elfoglalhassa méltó helyét a turizmuson belül. A fürdőszövetség szoboszlói elnöke úgy véli, a fürdőszolgáltatás, mint turisztikai termék hatékony piacravitelében nagy segítséget nyújthat a hazai turisztikai szakma irányító szervezete. Szükségesnek nevezte az összefogást ennek a célnak az eléréséhez, és bizakodva tekint a Magyar Turizmus Zrt.-vel való együttműködés elé. Felhívta a figyelmet a hazai gyógyvizet érintő szaktanulmányok összegyűjtésére is, mely a szakmai megalapozottságát adhatja a magyar fürdőkultúra felemelésének.

MCOnet
https://www.high-endrolex.com/18