Hírek

A Balneológiai Egyesület Naggyűlésének fővédnöke volt Czeglédi Gyula

2018. november 23-25-én rendezték a Magyar Balneológia Egyesület Naggyűlését a Hajdúszoboszlói Aqua-Palace Élényfürdőben, melyen köszöntőt mondott és előadást tartott Czeglédi Gyula, mint házigazda és a rendezvény egyik fővédnöke. 
A rendezvényen bemutatkozási lehetőséget kapott a Hungarospa Hajdúszoboszló, valamint  a régió több fürdője. Czeglédi Gyula előadásában megemlékezett Pávai Vajna Ferenc geológusról, mint a gyógyvíz feltárójáról, szólt a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben végzett orvosi kutatásokról, valamint a Hungarospa küszöbön álló fejlesztéseiről. 

előadás_Geherül
                     A képen: Czeglédi Gyula vezérigagató és dr. Géher Pál, a Magyar Balneológiai Egyesület elnöke

Az ünnepélyes megnyitón elsőként köszntőt mondott Pajna Zoltán, a Megyei Közgyűlés elnöke, majd Czeglédi Gyula köszöntötte a résztvevőket nemcsak a maga, hanem a város nevében is, miután dr. Sóvágó László polgármester nem tudott részt venni a rendezvényen. 

Pajnával_asztlnál

A fürdő vezérigazgatója arról beszélt, hogy a fürdő és a város vezetése elkötelezettek az egészségturizmus fejlesztése mellett. A Kormány által nevesített Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Tisza tó kiemelt turisztikai régióban hamarosan elindulnak a fejlesztések. Említést tett a város ez évi önerős turisztikai fejelsztéseiről is. Szólt emellett a Debreceni Repülőtérben rejlő turisztikai lehetőség minél jobb kihasználásáról, valamint az érintettek együttműködésének fontosságáról.

A rendezvény kávészünetében kötetlen beszélgetésekre is sor kerülhetett. 

Pajnávl_beszélgtés
                              A képen: dr. Oláh Mihály, Czeglédi Gyula, dr Géher Pál és Pajna Zoltán

MCOnet