https://www.high-endrolex.com/18 A Magyar Fürdőszövetség áprilisi választmányi üléséről kérdeztük Czeglédi Gyulát - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

A Magyar Fürdőszövetség áprilisi választmányi üléséről kérdeztük Czeglédi Gyulát

2016. április 21-én a Magyar Füdőszövetség budapesti központjában tartottak  ülést a Választmány tagjai.
Czeglédi Gyulát, a Magyar Fürdőszövetség elnökét kérdeztük arról, hogy milyen témákkal foglalkozott a Választmány?

A Választmány kiemelten foglalkozott a soron következő, május 24-25-re tervezett Algyői Közgyűlés előkészítésével, az ott sorra kerülő napirendi pontokat, a programot és az előadókat véglegesítettük.
Részletesen és mélyrehatóan tárgyaltunk azokról a témákról, melyek manapság a turizmus, illetve a fürdőszolgáltatók szempontjából fontos kérdésnek minősülnek. Kiemelten megvitatásra kerültek az OEP finanszírozás Fürdőszövetség által javasolt 20 % -os emelésével kapcsolatosan tett lépések és a további teendők, valamint a SZÉP kártya kormányzati szintű módosítási javaslatának értékelése és az ágazat jövőjét érintő negatív hatásai. 
Hosszasan tárgyalta a Választmány a napokban nyilvánosságot látott ÁFA csökkentések ügyét, mely a Fürdőszövetség ciklustervében is szerepel feladatként. Véleményünk szerint a 2017. évi költségvetésre és ÁFA törvény módosításra előterjesztésre került javaslatok jelentős további szektorális igényeket fogank felvetni és a Választmány véleménye szerint a fürdőszolgáltatások ÁFA-jának is a szállás és vendéglátás ÁFA-jával együtt kellene mozognia, hiszen különösen a fővároson kívüli gyógy-és fürdőhelyek elsődlegesen  nem az ott lévő szálláshelyek és vendéglátóhelyek miatt látogatottak, hanem a Magyarország nagy részén megtalálható legfontosabb "vizes" turisztikai attarkciók miatt, azaz a különböző célcsoportok igényeit kielégíteni igyekvő gyógy- és élményfürdők, valalmint viziparkok miatt. 
Mindezek alapján a Választmány tagjai  a hivatalos megkeresések mellett a felmerült témák sikere érdekében a személyes lobbi erősítését tervezik és ezt a munkát az eredményesség érdekében mielőbb elindítják.
A kiemelt témák mellett még döntés született szakbizottsági tagfelvételekről, valamint a fürdőstatisztika készítéséhez szükségek adatgyűjtések automatikus végrehajtásáról. Terveink szerint a Közgyűlésen mind a kiemelt témákról, mind a turizmus állami irányításának átalakításáról meghívott előadókkal kívánjuk tájékoztatni a tagságot. 




                                                 valasztmany-630x418
                                                           A Magyar Fürdőszövetség Választmánya a Harkányi Közgyűlésen

MCOnet
https://www.high-endrolex.com/18