https://www.high-endrolex.com/18 Az MTÜ sajtótájékoztatóján beszédet mondott Czeglédi Gyula - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Az MTÜ sajtótájékoztatóján beszédet mondott Czeglédi Gyula

A Magyar Turisztikai Ügynökség január 15-én az Irgalmasok Veli Bej fürdőjében tartott sajtótájékoztatót, melyen bemutatták az új téli belföldi forgalomélénkítő kampányt. A "Téli feltöltődés" kampányban az MTÜ együttműködik a Magyar Fürdőszövetséggel és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével. Egy hónapig több, mint 200 fürdő és szálláshely nyújt különböző kedvezményeket a hazai téli kikapcsolódás népszerűsítése érdekében. 
A rendezvény házigazdája, Kozma atya elmondta, hogy az eredeti szépségében újjáépített, török kori Veli Bej fürdő szintén csatlakozott a kampányhoz és várja a látogatókat: "Kapunk kitárva, szívünk még inkább"

Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója tájékoztatása szerint a fürdők téli akcióira óriásplakátokon, televíziós és rádió spotokkal, valamint www.hellomagyarorszag.hu weboldalon hívják fel a figyelmet. A kampányban bemutatják egy-egy desztináció egészségtuisztikai kínálatát, valamint a kulturális élményeket, farsangi hagyományokat. 

Ezt követően Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke elmondta, hogy a kampányra építve új mottót találtak ki: "Töltődj fel testben és lélekben a hazai gyógyvizekben" 


50cb993e78296cde3e3b1bea6eabcf28

"Annál is inkább szívesen kapcsolódott szövetségünk az MTÜ kampányhoz, mivel erre az időszakra mi is a fürdők népszerűsítését tűztük ki célul. Visszatérő probléma a hazai fürdőkben, hogy mind a belföldi, mind a külföldi vendégforgalom jelentősen visszaesik a téli időszakban és a magas állandó költségek miatt veszteséget szenvednek el a fürdők. A szolgáltatások ebben az időszakban is meghatározott sztenderdek szerint rendelkezésre állnak, ezért az az érdekünk, hogy ezen szolgáltatásokat minél többen igénybe vegyék. A Magyar Fürdőszövetség tagjai egyedi ajánlatokkal kapcsolódnak a kampányhoz, melyekről részletes információ a kiválasztott fürdő honlapjáról érhető el. A kampány folytatásaként februártól bemutatjuk a magyarországi gyógyvizek szerepét az egészség helyreállításában, az egészség megőrzésében. Véleményünk szerint a hazai lakosság nagy része nincs tisztában azokkal a lehetőségekkel, amelyek állampolgári jogon megilletik őket egészségük helyreállítása érdekében a magyar állam támogatásával komplex kúra formájában. A fürdők által nyújtott élménylehetőségekről is csak részben tájékozottak, melyek a prevencióra, a stressz oldására hivatottak. Hosszabb távon szeretnénk elérni, hogy a fürdőzés, gyógyfürdőzés minél több magyar embernek ne csak eseti szolgáltatás legyen, hanem váljon az egészséges életforma részévé."
Végezetül Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a szállodák egyedi csomagajánlatokkal és programokkal készültek a kampányra. 

Az egy hónapon át tartó kampány fő célja, hogy a szezonalitás csökkenjen, és télen is minél többen felfedezzék milyen csodálatos hely Magyarország. Az MTÜ felkérésére Epres Panni manöken és Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok kampányarcként csatlakozott. Ők lesznek láthatók az óriáplakátokon. 

Epres_Panni_Benedek_Tibor
             A képen balról jobbra: Czeglédi Gyula, Könnyid László, Epres Panni és Benedek Tibor 

MCOnet
https://www.high-endrolex.com/18