https://www.high-endrolex.com/18 Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke szándéknyilatkozatot írt alá a Turizmus Világnapja alkalmából - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke szándéknyilatkozatot írt alá a Turizmus Világnapja alkalmából

2015. szeptember 28-án, a „Turizmus Világnapját” követő napon  egy szándéknyilatkozatot írt alá a budapesti Aria Hotel tetőteraszán  az NGM turisztikai helyettes államtitkársága, a Magyar Turizmus Zrt., valamint a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, a Magyar Beutaztatók Szövetsége, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége, a Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége és a Magyar Fürdőszövetség.

2010-ben csatlakozott először Magyarország a „Turizmus Világnapja” kezdeményezéshez, melyet  turisztikai világszervezet a WTO hirdetett meg. Azóta minden évben ezen a napon a vendégbarát viselkedés fontosságára hívják fel a figyelmet. Az idei év mottója: „ 1 milliárd turista, 1 milliárd lehetőség”
Czeglédi Gyula a Magyar Fürdőszövetség elnökeként aláírta azt a szándéknyilatkozatot, melyben  a szakmai szervezetek kinyilvánítják, hogy szoros együttműködésben kívánják felhívni a figyelmet a turizmus jelentőségére. Közös céljuk, hogy a magyar turizmus kedvező tendenciái folytatódjanak, pozíciói tovább erősödjenek. Fontos közös cél és érdek a turisztikai szakma és a hazai lakosság folyamatos szemléletformálása.
Dr. Ruszinkó Ádám, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy 2015 első negyedévében a Magyarországon a turizmus 17%-al nőtt. Dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója tájékoztatott arról, hogy a GINOP keretében külföldi promócióra  10 milliárd forint összegű pályázatot nyújtottak be. 

7

12
A sajtó nyilvános eseményen Czeglédi Gyula elmondta, hogy 2015-ben vidéki fürdők forgalma több mint 10%-os növekedést produkált. Ez nem csak a jó időnek, hanem az elmúl 10-15 év fejlesztéseinek is köszönhető. Budapest és Balaton mellett nagy potenciál van még az egészségturizmus fejlesztésében, de ehhez még több promócióra van szükség. Kívánatos, hogy az Alföldön is létrejöjjön egy olyan közös brand, amely az alföldi fürdők  piacra vitelét szolgálja. Reményei szerint a Magyar Turizmus Zrt-vel is létrejön egy stratégiai megállapodás.

14
A Magyar Fürdőszövetség elnöke szólt még az OEP finanszírozás emelésének fontosságáról a belföldi gyógyturizmus élénkítése érdekében, valamint a kutatás fejlesztés jelentőségéről.
Jövőbeli feladatként jelölte meg a fürdőszolgáltatások  ÁFA-jának hozzáigazítását a szálláshelyek ÁFA-jához és a gyógyfürdőzés hungarikummá nyilvánítását.

MCOnet


https://www.high-endrolex.com/18