https://www.high-endrolex.com/18 Folyamatban van a szövetség három célkitűzésének elérése - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Folyamatban van a szövetség három célkitűzésének elérése

Interjú keretében Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke elmondta, hogy a fürdők idei vendégforgalma eléri, vagy meghaladhatja a tavalyi évet, valamint szólt arról, hogy folyamatban van a szövetség három célkitűzésének elérése.
Kifejtette, hogy nem mindenhol volt meleg nyár, míg az Alföldön túlnyomó részt jól sikerültek a hétvégét, addig a Dunántúlon sok hétvégét elmosott az első, ami nem kedvezett a szabadtéri fürdőzésnek. Jelenleg az adatokat gyűjtik be, amely alapján hivatalosan is meghatározhatják azt, hogy "a tavalyi évnek megfelelő, vagy kis mértékben meghaladó teljestményt értek el a fürdők". Felidézte, hogy az év elején három célt tűztek ki maguk elé: az úgynevezett 37-es rendelet kihirdetését, az OEP finanszírozás emelését, valamint a kedvezményes áfakörbe való besorolást. A rendelet a fürdők üzemeltetésére és létesítésére vonatkozik, melynek a felülvizsgálata zajlik éppen. Czeglédi Gyula szerint az év végén vagy a jövő év elején a kihirdetésnek nem lesz akadálya.




 Folyamatban van a szövetség három célkitűzésének elérése

 
Elmondta, hogy a hazai gyógyfürdőkben igénybe vett gyógykezelések után az állam általi térítés emelése a cél, legalább 20 százalékos mértékben. "Erre vonatkozóan az államtitkárságtól pozitív visszajelzést kaptunk, de sajnos a költségvetésbe nem tudott bekerülni ez a tétel" - mondta el Czeglédi Gyula. Elmondása szerint az egészségügyben zajló béremelések  miatt szeretnének némi korrekciót kérni az illetékes szervektől, hogy a gyógyfürdőben dolgozók béremelésére is legyen fedezet úgy, hogy  ne kelljen többlettérítést kérni a betegektől. "Nagyon sok hazai fürdő komoly gonddal küzd emiatt, a megemelkedett költségeket már nem, vagy alig bírják kigazdálkodni." A harmadik cél, hogy a fürdők is bekerüljenek a kedvezményes áfakörbe, melynek tanulmányát jelenleg a Magyar Turisztikai Ügynökség vizsgálja. "Ezen a területen további egyeztetések zajlanak" - mondta el a szövetség elnöke, majd reményét fejezte ki, hogy az ügynökség megfelelő nyomást tud majd gyakorolni a döntéshozókra.
 
 
/T.D.
 
https://www.high-endrolex.com/18