Hírek

Hatodik alkalommal a TOP50-ben Czeglédi Gyula

A 2020. február elsején  megrendezett  XXVIII. Turizmus Évadnyitó Gálán jelent meg "A turizmus TOP50 fontos szereplője" című kiadvány, melyben hatodik alkalommal szerepel Czeglédi Gyula. Ez évben még részben mint a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója, másrészt viszont már mint Hajdúszoboszló város polgármestre.  
A kiadványban az alábbi interjú jelent meg: 

1996-os kinevezése óta szinte minden évben kitalált valamit, amivel tovább növelte a Hungarospa Zrt. versenyképességét. Mivel rukkolt elő 2019-ben?
 
A tavalyi évben nagy volumenű, a turizmus érdekeit szolgáló beruházások indultak meg nálunk. Július elsején kezdtük meg a strandfürdőben annak a prémium zónának a kialakítását, melynek szolgáltatásait a nyári főszezontól élvezhetik a látogatók. Évek óta készültünk egy exkluzív, minőségi igényeket kiszolgáló, szabadtéri wellness-fürdőrész kialakítására, melyhez mos- kiemelt turisztikai régióként- megkaptuk a szükséges támogatást.
 
Az ezer fős befogadóképességű zóna egyediségét sziklák, vízesések, valamint különböző magassági szinten lévő vízfelületek, vízlépcsők váltakozása adja majd. Lesz Plitvice medencecsoport vízeséssel, Tahiti medence vízi bárral, Amazonas medence jakuzzigalériával, a kicsiket gyermekmedence várja. Hatalmas beruházásról van szó, a teljes vízfelület meghaladja a 2500 négyzetmétert.
 
Az Aqua-Palace Élményfürdő bővítését is tervezzük, ennek a projektnek jelentleg a feltételes közbeszerzése folyik. Mindeközben a gyógyfürdő környezete is megújul: megszépül a Gyógyfürdő előtti gyógypark és a szállodasor, a Mátyás király sétányon ősszel megkezdődik a térségi kínálatot megjelenítő élménypontok kialakítása.
 
2018-ban forgalmi rekordot ért el a Hungarospa Zrt. Sikerült ezt az előbb említett, nagy ívű projektet előkészítése közben megismételni?
 
Megismételni ugyan nem, de megközelíteni igen, és ezzel elégedettek lehetünk. 2019-ben kisebb újdonságokat vezettünk be, elsősorban a gyerekeknek igyekszünk kedvezni, az animációs foglalkozásokon például új, izgalmas játékokat vehettek birtokba. A nyári főszezon slágerszolgáltatása a korábbi évekhez hasonlóan az Aquapark volt, különösen annak estrémzóna része. Különösen jól teljesített háromcsillagos szállodánk, a Hungarospa Thermal Hotel.
 
Az októberi önkormányzati választáson polgármesterré választották. A település első embereként mit kíván tenni annak további fejlődéséért?
 
Összhangot szeretnék teremteni a városvezetés, valamint a szálloda és egyéb szálláshelyek tulajdonosai között. A már említett gyógyhelyi fejlesztés lehető legszínvonalú megvalósítására törekszem úgy, hogy az legkevésbé zavarja a szállodák működését. Szeretnénk helyreállítani a korábbi lüktető mediterrán esti hangulatot a fürdő környékén, bővítve egyéb szórakozási lehetőségeket is. Fontos célunk a bazársor megújítása és frekventált helyen történő visszaállítása, a gasztronómiai fesztiválok színvonalának emelése. A Szent István parkban családbarát vizesblokkot szeretnénk létesíteni, hosszabb távon egy fedett rendezvénytér kialakítását tervezzük. Erőfeszítéseket teszünk a szezon széthúzására, a kiemelt térségen belüli együttműködés javítására.


             TOP50-07-Czegledi_Gyula
TOP50-portré.Czegledi_Gyula

                                                                                                                                                 Fotó: Hevesi Norbert

F
orrás: A turizmus TOP50 szereplője