https://www.high-endrolex.com/18 Interjút adott Czeglédi Gyula az M1-nek a Turizmus Világnapja alkalmából - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Interjút adott Czeglédi Gyula az M1-nek a Turizmus Világnapja alkalmából

2016. szeptember 27-én a Turizmus Világnapja alkalmából az M1 Ma délután című műsorának adott interjút Czeglédi Gyula, a Hungarospa vezérigazgatója.

m1 interjú                                                                                        Pálfi Andrea riporter és Czeglédi Gyula 


Milyen volt a szezon? Többen, vagy kevesebben jöttek Hajdúszoboszlóra idén?

Kiváló évet tudhatunk magunk mögött. A múlt évi nagyon magas vendégszámot sikerült elérni, hiszen ebben az évben az 1-8 hónapban már több, mint 1,5 millió vendég kereste fel a hajdúszoboszlói fürdőkomplexumot és ez felülmúlja az elmúlt évi forgalmat is. Tavaly egy attrakció fejlesztésnek köszönhetően, melyben csúszdák és különböző víziélmények létesültek, 20% -al növekedett a fürdőző vendégforgalom. Ebben az évben ezt a nagyon magas bázis adatot további 2%-al felül tudtuk múlni, ez mindenképpen siker és eredmény és reméljük, hogy ebben a szép időben az ősz folyamán még további vendégek jönnek hozzánk. A mai napon 3000 vendég keresett fel bennünket- ez a késő nyári időszakban kedvezőnek tekinthető. 

Mi Hajdúszoboszló titka?  Ha csak a megyében nézünk körbe, szinte nem találunk olyan várost, ahol ne lenne fürdő, sőt sok helyen szinte ugynaz a termálvíz van, mint itt. 

Ezt már az új turisztikai Kormánybiztos úr is megkérdezte tőlem, amikor legutóbb volt szerencsém találkozni vele. Azt hiszem, hogy ahhoz kellene legelább egy órás műsoridő, hogy erről részletesen tudjunk beszélni. Azt gondolom, hogy az elmúlt évtizedekben nagyon sokat tettünk a város turizmusának fejlesztéséért. Elsősorban meghatározóak azok a turisztikai attrakciók, melyeket itt a Hungarospa-nál megvalósítottunk, akár a gyógyfürdőben, akár a szabadtéri fürdőben, de van itt egy komoly fedett élményfürdő, az Aqua-Palace is, amely rossz idő esetén  be tudja fogadni a vendégeket és ott is minden féle vízi élményben lehet részük. Szórakoztató műsorokkal, programokkal, a gyerekeknek animációkkal is kedveskedünk. Mindezen tényezők mellett természetesen nagyon komolyan dolgozunk a piacon. Szeretném kiemelni, hogy a belföldi vendégforgalom nagyon intenzíven növekedett - ebben a SZÉP kártyának elévülhetetlen érdemei vannak -  és szeretnénk hinni, hogy ez tartósan fenn tud maradni, hiszen a belföldi turizmust nagyon komolyan erősíti. 
Azzal is büszkélkedhetünk, hogy itt Hajdúszoboszlón a nyári főszezonban a turisták 2/3-a külföldről érkezik. Mi  a külföldi piacokat is nagon komolyan megdolgozzuk és tradicionálisan nagyon nagy a vonzerőnk. Az elmúlt évtizedekben a környező országokból nagyon sokan keresték fel a hajdúszoboszlói fürdőkomplexumot. 

Ahogy hallhattuk, lehet még jönni idén a fürdőbe, hiszen itt a melegvizes medencékben akkor is lehet fürdőzni, ha esik a hó. Sőt, jövőre 90 éves lesz a strand, akkor majd igazi különleges látványosságokkal is várjak a Hajdúszoboszlóra érkező még több vendéget. 



Az intejút 10 precnél itt tekintheti meg:

http://www.mediaklikk.hu/video/ma-delutan-2016-09-27-i-adas-3

m1 interjú2.


MCOnet
https://www.high-endrolex.com/18