Hírek

Két fő célkitűzése van idén Magyar Fürdőszövetségnek

Szeretnék elérni, hogy az Országos Egészségügyi Pénztár kerettámogatási összege bővüljön a központi költségvetésben, illetve, hogy a fürdők és gyógyfürdők is kedvezményes áfakulccsal rendelkezhessenek.
Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke és a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója a szövetség legutóbbi közgyűlésén megvitatott feladatokról adott interjút. Egyik fő célkitűzésük, hogy az OEP támogatás 4,2 milliárd forintos keretösszege 5 milliárd forintra növekedjen, ami lehetőséget adna a térítésidíjak emelésére. Az állam az önköltséges kezelések mintegy egyharmadát téríti csak meg, a maradékot a kezelést igénylő személy fizeti ki, illetve a szolgáltatást nyújtó cég pótolja ki.


Czeglédi Gyula adott interjút

A 2017-es költségvetésben a szálláshelyek mellett az éttermek is megkapták a kedvezmények áfakulcsot, jövőre 18%-os áfával dolgozhatnak. A vendéglátáshoz, a vidéki turisztikához szorosan kötődik fürdőszolgáltatás, ami sokkal kisebb haszonréssel dolgozik, így hasonló kedvezményes besorolást szeretne elérni a szövetség. E két fő célkitűzésért rengeteg szakmai, politikai tevékenység vár a Magyar Fürdőszövetségre. 



/T.D.