https://www.high-endrolex.com/18 Megvalósult az új bölcsőde Hajdúszoboszlón - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Megvalósult az új bölcsőde Hajdúszoboszlón

Mivel egyetlen bölcsődéje már túl szűkösnek bizonyult, elkerülhetetlenné vált egy új építése – Hajdúszoboszlón december végén adták át a vadonatúj létesítményt.

Kinőtte egyetlen, 90 férőhelyes bölcsődéjét Hajdúszoboszló, ezért a város egy újat építtetett. A Hajdúszoboszlói Gyermeksziget Bölcsőde Aprócska Bölcsődei Tagintézményét december 20-án adták át ünnepélyes keretek között, az eseményen részt vett Navracsics Tibor miniszter is, aki 2024. január 1-től irányítja a Területfejlesztési és Közigazgatási Minisztériumot – tudatta a haon.hu.

Czeglédi Gyula polgármester a rendezvényen elmondta, hogy az önkormányzat 2020 májusában nyert 247 millió forintot a bölcsőde megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Programon (TOP) belül. Az összeg kiegészítésére is szükség volt azonban két alkalommal, 111 millió forint értékben, mert nem bizonyult elegendőnek.

Megvalósult az új bölcsőde Hajdúszoboszlón
Megvalósult az új bölcsőde Hajdúszoboszlón
 
A városatya beszámolt arról, hogy a munkaterületet 2020 decemberében adták át a kivitelezőnek és 2023 áprilisára lett kész az új bölcsőde, amely 400 négyzetméteres, 2 csoportszobás és 26 férőhelyet biztosít.

A berendezések és szükséges eszközök beszerzéét követően játszóudvar, öntözőberendezés, párakapu és parkoló is létesült. Az épület energetikail szempontból is igen korszerű – írta meg a haon.hu.

Fotó: Facebook.com/czegledigyula1


B.A.
https://www.high-endrolex.com/18