https://www.high-endrolex.com/18 Szakmai találkozón vett részt Czeglédi Gyula - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Szakmai találkozón vett részt Czeglédi Gyula

A Magyar TDM Szövetség, a Balaton Turizmus Szövetség és a Balatoni Vitorlásszövetség  szeptember 23-án Balatonfüreden rendezett egy szakmai találkozót, melyen a hazai turizmus, azon belül kiemelten a Balaton turizmusának jövőjéről volt szó. A találkozón részt vett dr. Bienerth Gusztáv tuirzmusért felelős kormánybiztos, Révész Máriusz aktív kikapcsolódás fejlesztéséért  felelős kormánybiztos és számos szakmai szövetség képviselője.
A Magyar Fürdőszövetség elnökeként meghívást kapott a Szent Miklós hajón rendezett kerekasztal beszélgetésre Czeglédi Gyula is.

hajón

A kerekasztal beszélgetésen jelen volt Niklai Ákos, a Magyar Szállodaszövetség elnöke, Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, továbbá többek között  a lovasturizmus, a kerékpáros turizmus és a vitorlás turizmus képvieselői. Valamennyi meghívott elmondhatta javaslatait és problémáit, melyekre a kormánybiztosok válaszoltak.

Kerekasztal beszélgetés, Czeglédi Gyula

Czeglédi Gyula a fürdőket érintő problémák között említette, hogy az OEP finanszírozás 2012 óta változatlan, a gyógykezelések önköltségének alig egy harmadát fedezi. Ez azért is problémás, mert egyre nagyobb az egészségügyi területen is a  szakemberek elvándorlása, ennek elkerülésére bérfejlesztésre lenne szükség. 
A másik felvetett javaslat a a fürdőszolgáltatások ÁFA-jának kedvezményes ÁFA körbe sorolása volt a többi turisztikai attrakcióval együtt. 
Erről a témáról Czeglédi Gyula egy héttel korábban már személyesen egyeztetett dr. Bienerth Gusztáv kormánybiztossal. A Magyar Fürdőszövetség kidolgozott egy gazdasági tanulmányt a fürdőszolgáltatások kedvezményes Áfa körbe sorolásának hatásairól, mely szerint az állam akár többlet bevételhez is juthat az intézkedés révén. Dr. Bienerth Gusztáv a kerekasztal beszélgetésen is megismételte, hogy amennyiben egy dinamikus modellt elfogad a kormányzat, lehetőséget lát arra, hogy a fürdőzsolgáltatások kedvezményes besorolással kerüljenek be a 2018. évi költségvetésbe. A Fürdőszövetség célkitűzése természetesen az, hogy már a 2017-es költségvetésben is elérjék kedvezményes besorolást a szállodákhoz és a vendéglátáshoz hasonlóan. 
A kerekasztal beszélgetés után lehetőség nyílt a résztvevők számára személyes eszmecseréket is folytatni. 


Hofmann Henrik és Czeglédi Gyula
Hofmann Henrik, a Balatoni  TDM Szövetség elnöke  és Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke


MCOnet
https://www.high-endrolex.com/18