Ez történt az elmúlt 20 évben

1996-ban történt

1996  első negyedévében Czeglédi Gyula újonnan kinevezett igazgató kialakította  a Gyógyfürdő Rt. új operatív vezetését,  akikkel együtt meghatározta a feladatokat a következő  évekre.

 

Tűzoltó munkákkal kezdték az év elejét. Pótolni kellett az elmaradt karbantartásokat.
A kemping március elején fogadta az első látogatókat. Az uszodát egész évben elkezdték üzemeltetni.
Az év legnagyobb feladata a termálvíz vezetékek cseréje volt. Az első ütem a Rózsa utcai telep felújítása, a hűtőtorony rekonstrukciója volt, a második ütemben az autóbusz állomástól a fürdő fogadóaknájáig cserélték ki a vezetéket, valamint a teleptől a szállodákhoz kiépített vezetéket is kicserélték. Szükség volt a kutak felújítására, a XIII. kúthoz új szivattyú vásárlására.
Szeptemberben  a Gyógyfürdő Rt. átvette a volt Széchenyi István kollégiumot, melyet november 4-től olcsó szálláshelyként kezdtek működtetni szanatóriumi jelleggel. Fizio- és balneoterápiás kezelőhelyeket alakítottak ki. Fürdésre ekkor még  nem volt lehetőség. A betegeket mikrobusz szállította a Gyógyfürdőbe.


 
Szeptemberben a millecentenáriumi események keretében Hajdúszoboszlóra látogatott Göncz Árpád köztársasági elnök. Ellátogatott a Gyógyfürdőbe, ahol Czeglédi Gyula igazgató és Jenei Tibor idegenforgalmi referens fogadták. Köztársasági elnökünk  még egy masszázsra is vállalkozott. A Mátyás Király szállóban került sor egy kötetlen, szakmai turisztikai beszélgetésre.


MCOnet