Ez történt az elmúlt 20 évben

1997-ben történt

 Az 1997.  január 16-i önkormányzati ülésen a képviselő testület elfogadta a fürdő  8 évre szóló fejlesztési programját.

 

A program alapján a következő volt a fontossági sorrend: vízbázis rekonstrukció, a gyógyászat fejlesztése , majd pedig a strand teljes rekonstrukciója. A középtávú terv része volt egy gyógyszálló megépítése is. A teljes megújulást célzó terv 900 millió forintos költségvetéssel készült. A szükséges pénzt részben önkormányzati segítséggel, másrészt pályázatokból kívánták előteremteni.

1997-ben a fürdő magánszemélyektől  visszavásárolta az ásványvíz palackozó üzemet, melyben csak 51% tulajdon része volt. A korábban Hajdú víz néven palackozott  ásványvizet ezután Pávai ásványvíz néven forgalmazták.  A kempinget szintén visszavásárolták, mely jó döntésnek bizonyult, hiszen bebizonyosodott, hogy eredményesen működtethető.

1997. augusztus 20-án ünnepélyes keretek között sor került a Hotel Thermal Terápia szanatórium mellett épült új fürdőcsarnok átadására.

Szeptember 30-ig sikerült hőcserélőt beépíteni az uszodába, így jelentős energiát takarítottak meg.


 

1997 tavaszán a Hajdúszoboszlói Kör alelnökének választották Czeglédi Gyulát, melynek elnöke Jenei Tibor lett.


 

1997 nyarán ünnepelték a Gyógyfürdő 70. éves jubileumát. 
Október 15 és 18 között három egyesület is Hajdúszoboszlón tartotta közgyűlését: a Magyar Fürdőszövetség, a Magyar Fürdővárosok Szövetsége és a Balneológiai Egyesület.
Decemberben megtörtént a kivitelező kiválasztása a Gyógyfürdő rekonstrukcióra és megkezdődhetett a beruházás.
 

MCOnet