https://www.high-endrolex.com/18 2005-ben történt - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Ez történt az elmúlt 20 évben

2005-ben történt

2005. február 11-én nagy értékkel gyarapodott az Önkormányzati vagyon. Öt évig tartó  jogvita után, melyet Czeglédi Gyula és Nyéki István kezdeményezett,   Hajdúszoboszló Város Önkormányzata birtokába került a Debreceni útfélen található kemping, melyet hasznosításra átadtak a Gyógyfürdőnek.

2005-ben szezonnyitásra  kisebb beruházásokat készített a fürdő. Ilyenek voltak a pezsgő medence árnyékoló fedése, a gyermek medencékben állatfigurák elhelyezése.
2005. Június 9-én a Magyar Fürdőszövetség minősítése alapján a gyógyfürdő és a strand-Aquapark 4 csillagos, míg  az uszoda 3 csillagos minősítést ért el.
A 2005. év strandszezon sajnos a borús időjárás miatt nem sikerült jól. A srtand és az Aquapark forgalma 30%-al csökkent. Ezért is vált egyre sürgetőbbé egy fedett élményfürdő megvalósítása. 
Augusztus 6-án ismét Hajdúszoboszlón rendezték a Miss World Hungary döntőt, melyen a nyeretes Semmi-Kis Tünde lett.  



2005 szeptember 25-én egy újabb mérföldkőhöz érkeztett a Hungarospa. Befejeződött  a PHARE-előcsatlakozási alap keretében közel egymilliárd forint értékű beruházás a József Attila utcai Hotel Termál Terápia és környezetének fejlesztésére. A próbaüzem már július 31-én megkezdődött.
2005. szeptember 25-én avatták fel a  a Hungarospa Thermal Hotelt*** és a kapcsolódó fejlesztést, a kerékpárút-sétányt.  Korszerű szálláshely, gyógyászat, s körötte infrastruktúra teremtődött. A PHARE-kiírás  nyertesei közül országosan elsőként készült el a szoboszlói  rehabilitációs célú projekt!

2005_hotel avatás2                              A fotón dr. Sóvágó László, dr. Somogyi Zoltán turisztikai államtitkár és Czeglédi Gyula

2005_Hotel avatás
                    a fotón Czeglédi Gyula avató beszéde a Hungarospa Thermal Hotel átadásán


Ezzel lezárult egy fejlesztési ciklus. 1996-tól mintegy hatmilliárd forint értéket teremtett a fürdő különböző fejlesztésekkel, saját erőből, a tulajdonos hozzájárulásával és a pályázati alkalmak megragadásával!


MCOnet
 

 

https://www.high-endrolex.com/18