https://www.high-endrolex.com/18 2017-ben történt - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Ez történt az elmúlt 20 évben

2017-ben történt

A hajdúszoboszlói  fürdőkomplexum 2016-ban  kiemelkedően magas vendégforgalmat tudhat maga mögött - ezt nyilatkozta  Czeglédi Gyula az előző évet értékelve a Turisztikai Évadnyitó Gálán készült interjúban.
2017. február elsején a Turisztikai Évadnyitó Díjátadó Gálán és Fogadáson jelent meg az "Év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban 2016" című kiadvány, melyben harmadszor szerepelt Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke, a Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt. vezérigazgatója.
A kiadvány ezt írja róla: „Azon kevés fürdőigazgatók egyike, aki már 20 éve tölti be ugyanazt a pozíciót. Irányításával 1995 óta több, mint 12 milliárdos ráfordítással Európa legnagyobb fürdőkomplexuma jött létre Hajdúszoboszlón, emellett 2014 óta az iparág fő lobbistája.”

2017. február 24-én A Hajdú-Bihar Megyei Kerekedelmi és Iparkamara által szervett Gazdasági fórumon vett részt  Hungarospa  vezérigazatója. A fórum vendége volt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Csepreghy Nándor miniszterhelyettes.  A fórumon Czeglédi Gyula a Magyar Fürdőszövetség elnökeként arra kérte a minisztert, hogy támogassa a fürdőszolgáltatások kedvezményes Áfa körbe sorolását.

2017. március 2-5. között  került megrendezésre Budapesten a 40. Utazás Kiállítás, melyen kiállítóként részt vett a Hungaropsa Hajdúszoboszlói Zrt. A társaság 2017 nyarán ünnepelte a fürdő megnyitásának 90. évfordulóját. Ez alkalomból jubileumi programsorozatra invitálták a venégeket. A szakmai napon ellátogatott a kiállításra Czegldéi Gyula vezérigazgató.
A kiállítással kapcsolatban  a következőket nyilatkozta: 
"Öröm számomra, hogy a Megyei Önkormányzat részéről felkérést és lehetőséget kaptunk a megjelenésre a Budapesti Utazás Kiállításon a  Hajdúvárosok megyei standján”

 
2017. április 6-án a Hungarospa-hoz látogattak a Magyar Turisztikai Ügynökség  vezetői. A Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és a Tisza-tó kiemelt turisztikai régió lehetőségeinek feltárására került sor a látogatás alkalmával. A vendégek nagy érdeklődéssel követték a vezérigazgató tájékoztatóját  fürdő eddigi teljesítményéről , valamint azokat a projekt terveket, amelyek a megfogalmazásra kerültek a menedzsment részéről a következő középtávú időszakra.

2017. április 27-én sajtótájékoztatót tartott a Magyar Fürdőszövetség a budapesti MOM Sport Uszoda és Sportközpontba. A satótájékoztató témája  a strandok  nyitása volt, ennek kapcsán  a fürdők nehézségeire hívták fel a figyelmet a 2017-es szezonban. Kiemelt figyelmet kapott a sajtótájékoztatón a fürdőszolgáltatások Áfa csökkentésének szükségessége, mely a fürdők versenyképességéhez elengedhetetlen. A  minimál bér és a garantált bérminimum biztosítása nagy terhet ró a fürdőkre.  Az ágazatban dolgozók bére  30% lemaradásban van az átlaghoz képest. A satótájékozatón elhangozott, hogy a fürdőknél már most is hiány van szakképzett munkerőben. A hiányzó munkaerőt diákszövetkezetek segítségével igyekeznek pótolni a fürdők.

2017. május 10-11-én a mickolctapolcai Bástya Hotelben tartották a Magyar Fürdőszövetség tavaszi közgyűlését, ahol elfogadták az elnök 2016-os évről szóló szakmai és gazdasági beszámolóját. A szervezet  célkitűzéseként Czeglédi Gyula ügyvezető elnök az Áfa 27%-ról 18%-ra csökkentését jelölte meg, a hosszabbtávú cél pedig, hogy a fürdők az idegenforgalom többi szereplőivel azonos besorolásba kerüljenek.  A vendéglátás 2018-ban már  5% Áfa kulccsal adózózik és a szállodák a jelenlegi 18%-os besorolás helyett szintén ezért lobbiznak. Ezzel párhuzamosan folyik a lobbija az OEP támogatások 20%-os emelésének, mely elengedhetetlen a fürdőgyógyászaton dolgozók bérfejlesztéséhez. Ellenkező esetben versenyhátrányba kerülnek a gyógyfürdők az állami egészségüggyel szemben.
Régóta várnak a fürdők a 37/1996-os, a fürdők üzemeltetéséről szóló rendelet módosításának kihirdetésére. Negyedik célkitűzésként szeretnék fokozni a szövetség kommunikációját a nagyközönséget megcélzó közös akciókkal, valamint lobbikérdésekben szeretnék használni a nyilvánosság erejét.

2017. augusztusában a Magyar közlönyben megjelent a 1522/2017. (VIII.14.) Kormányhatározat a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és Tiszta tó kiemelt turisztikai térséggé nevesítéséről és a térségben megvalósítandó egyes beruházásokról. A Kormányrendelet  melléklete részletesen  tartalmazazza az érintett települések tervezett turisztikai fejlesztési projektjeit. Ezek közül kettőt a fürdő valósíthat meg a Hungarospa, kettőt pedig a város összesen 5 milliárd forint állami támogatással:
- Strandfürdő minőségi kínálatbővítése, új egyedi élményövezet kialakításáva 
- Négy évszakos aktív élményközpontú attrakció fejlesztése 
- Hajdúszoboszló gyógyparkjának megújítása
- Vonzó városkép, promenád kialakítása
A küszöbön álló fejlesztésekről Czeglédi Gyula ezt nyilatkozta:
„Véleményem szerint ez egy nagy lehetőség a városnak és a fürdőnek is, hiszen most lehetőség adódik nagyszabású turisztikai szolgáltatásfejlesztésre, illetve a régión belüli együttműködés továbbfejlesztésére.” A fürdő elsőként egy szabadtéri wellness fürdő megépítését valósítja meg a strandon belül, mely minőségi igényeket elégít ki.  A fejelsztés 2018-ban kezdődhet meg. A másik projekt az Aqua-Palace Fedett Élményfürdő kapacitásbővítése, melynek megvalósítása a tervek szerint 2019-ben indulhat. 

2017 október 16-án, a  Turizmus Summit  rendezvényen jelentették be, hogy hogy 11 szakmai szervezet képviselői létrehozzák a Magyar Turisztikai Szövetséget. A Magyar Fürdőszövetség képviseletében Czeglédi Gyula elnök írta alá a stratégiai keretmegállapodást, melyben a szakmai szervezetek partnerségre léptek a Magyar Turisztikai Ügynökséggel.

2017.október 19-én a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában szerepelt a Magyar Fürdőszövetség elnöke Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkárral. Csete Beáta riporterrel beszélgettek a a turisztikai fejlesztésekről. Czeglédi Gyula elmondta, hogy most nincs ugyan fürdőfejlesztésre európai uniós fejlesztési forrás, de a kiemelt desztinációk nevesített projektjei hazai fejlesztési forrásokhoz juthatnak. A fürdők jövedelemteremtő képessége alacsony, maga  a működtetés is nehéz feladat, mivel a béremeléseket végre kellett hajtani. Az idősebb generáció ugyanakkor nagyon árérzékeny, ezért  a belépőjegyek emelésére kevés a mozgástér.  A Magyar Turisztikai Ügynökség szakértőket bízott meg a fürdők gazdasági helyzetének feltérképezésére, mivel komolyan veszik azt, hogy sürgős állami segítségre van szükség az Áfa csökkentésével és a gyógykezelések támogatásának emelésével. 

2017. november 16-17-én tartotta a Magyar Fürdőszövetség Ünnepi Közgyűlését Mórahalmon a  szövetség megalakulásának 25 jubileuma alkalmából.
A közgyűlésen adják át "Az Év fürdője" közönségszavazás díjait. A fő kategóriában az elismerést  idén a Hungarospa Hajdúszoboszló kapta. 

2017. december 8-án került megrendezésre  a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. hagyományos évzáró rendezvénye. Czeglédi Gyula vezérigazgató beszédében értékelte a fürdő 90. jubileumi évét, felvázolta a jövőbeli terveket és megköszönte a munkatársaknak az egész éves munkát. 
 
 
 
https://www.high-endrolex.com/18