https://www.high-endrolex.com/18 2020-ban történt - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Ez történt az elmúlt 20 évben

2020-ban történt

Körülbelül egymilliárd forintos kiesést jelentett a járványhelyzet Hajdúszoboszló számára, ám a fürdővárosban nem a kétségbeesés volt az úr. 
2020. január 23-án közel 8 milliárd forint főösszeggel egyhangú szavazással fogadta el a hajdúszoboszlói képviselő-testület a város költségvetését.
 
A 2020. február elsején  megrendezett  XXVIII. Turizmus Évadnyitó Gálán jelent meg "A turizmus TOP50 fontos szereplője" című kiadvány, melyben hatodik alkalommal szerepel Czeglédi Gyula. Ez évben még részben mint a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója, másrészt viszont már mint Hajdúszoboszló város polgármestre.  
 
2020. február 8-án megtartották Hajdúszoboszló első Város Jótékonysági Bálját a Hunguest Hotel Békében. Mind a program, mind a gasztronómiai kínálat osztalan sikert aratott. 
 
A februári képviselő testületi ülésen több, mint 30 napirendi pontot tárgyaltak meg. Ezek közül kiemelkedett az önkormányzati tulajdonú cégek üzleti tervének elfogadása, valamint új igazgatósági tag választása a Hungarospa Zrt-be Czegle-Pinczés Enikő személyében.
 
A Debreceni Régió Együttműködési Tanácsának alakuló ülésére került sor 2020.  február 26-án napon a Kölcsey Központban, melyre meghívást kapott Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere.
 
Magyarország Kormánya 2020. március 11. napjától veszélyhelyzetet hirdetett ki, az ezt szabályozó törvények alapján az önkormányzat képviselő testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. A törvény alapján a jelzett időponttól sem képviselő testületi sem bizottsági üléseket nem lehet tartani. 
 
A koronavírus-járvány tovább terjedésének megakadályozása érdekében, 2020. március 17. napjától  a helyi operatív törzs javaslatára Hajdúszoboszló város polgármestere rendkívüli intézkedéseket hozott.
 
2020. március 20-án Hajdúszoboszló Város Önkormányzata ózongenerátort adományozott a helyi mentőállomásnak.
 
Hajdúszoboszló város legjelentősebb turisztikai vállalkozói és az önkormányzat képviseletében Czeglédi Gyula polgármester, valamint Majoros Petronella és dr. Kovács Gergely alpolgármester részvételével megbeszélésre került sor a  Nr.8. étterem teraszán a turizmus újra indításáról.
 
Körülbelül egymilliárd forintos kiesést jelent a járványhelyzet Hajdúszoboszló számára, ám a fürdővárosban nem a kétségbeesés az úr - mondta el a polgármester május 14-én a DTV Közügy című műsorban.

Trianoni megemlékezést tartottak 2020. június 4-én a hajdúszoboszlói református templomban, majd felavatták a közterületi Trianon-emlékművet. Száz másodpercig zúgtak a helyi harangok a fürdővárosban.
 
Elkészült Hajdúszoboszló 10 évre szóló Vállalkozásfejlesztési Koncepciója, melyet a képviselő testület októberi ülésén fogadtak el.  
 
A 2020. novemberi ülésen Czeglédi Gyula polgármester a képviselő testület elé terjesztette beszámolóját a polgármesteri program megvalósításáról a megválasztása eltelt egy évben.
 
2020. december 4-én megkezdődött Hajdúszoboszlón is a koronavírus tesztelés. Aki mintavételt kér, annak biztosítják a lehetőséget külső helyszínen a háziorvos által megadott időpontban.
 
Új turisztikai fejlesztés előkészítése Hajdúszoboszlón címmel tartott online sajtótájékoztatót december 9-én Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere, valamint Bodó Sándor államtitkár, országgyűlési képviselő és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató helyettese.Hajdúszoboszló új, multifunkciós rendezvényközpontjának előkészítési munkálata adta az apropót. A tervezésre 400 millió forint támogatást kapott a város.
 
 
https://www.high-endrolex.com/18