Hírek

Czeglédi Gyula a hajdúszoboszlói gigaberuházásról

Nemrég jelentették be, hogy Hajdúszoboszlón óriási, önfenntartó rendezvényközpontot építenek nyolcmilliárd forintból. A beruházásra szükség van Hajdúszoboszló turisztikai jelentőségét növelendő, emellett remek lehetőség ez a sportéletnek, rendezvények szempontjából pedig egyenesen elengedhetetlen a létesítmény. Czeglédi Gyula is felszólalt az ezt taglaló online sajtótájékoztatón. 

A hajdúszoboszlói polgármester elmondta, hogy a kétezer ember befogadására tervezett beruházás előzetes építészeti ötletpályázatára huszonhét pályamunka érkezett, ebből tizenegyet díjaztak. 

2021 az előkészítés éve lesz, kijelölik a beruházás pontos helyszínét, megszerzik az engedélyeket és előkészítik a kiviteli terveket, megkezdik a közbeszerzést. Mivel önmagát fenntartó rendezvényközpontról beszélünk, szükség lesz egy megvalósíthatósági tanulmányra. Az építés kezdetét 2022-re datálja a polgármester.  


czegledi_nagy



Czeglédi Gyula kitért rá, hogy Hajdúszoboszló Budapest és Hévíz után a harmadik legkeresettebb turisztikai célpont, amely az egészségturisztikában a legszélesebb kínálatot nyújtja.  

Több mint tizenhatezer szálláshellyel rendelkeznek, többségük felújítása - a kormány, illetve a turisztikai ügynökség jelentős támogatásával - folyamatban van. 


M. A. 
Forrás: mti