https://www.high-endrolex.com/18 A 2020. februári képviselő testületi ülés döntései- Czeglédi Gyula tájékoztatója - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

A 2020. februári képviselő testületi ülés döntései- Czeglédi Gyula tájékoztatója

A februári képviselő testületi ülésen több, mint 30 napirendi pontot tárgyaltunk meg. Ezek közül kiemelkedett az önkormányzati tulajdonú cégek üzleti tervének elfogadása, valamint új igazgatósági tag választása a Hungarospa Zrt-be Czegle-Pinczés Enikő személyében.
- Az egyik legfontosabb döntésünk az ülésen a szociális rendeletünk módosítása, mely szerint a 65 év feletti nyugdíjasok bizonyos jövedelmi korlátok mellett 100%-os, vagy 50%-os kedvezményt kaphatnak a hulladékszállítás díjából. A részletetekről a Hajdúszoboszló újságban és a város honlapján lehet majd tájékozódni. Ez a döntés a kedvezmény első lépése, a későbbiekben a város teherbíró képessége függvényében a kedvezményezetti kör szélesíthető. A feltételeket a Nyugdíjas Egyeztető Fórum résztvevőivel alakítottuk ki a társadalmi igazságosság elvének figyelembevételével.
- Elfogadásra került a településképi rendelet módosítása, melynél igényként merült fel a rendelet későbbi teljes körű felülvizsgálata.
- Az 1.számú háziorvosi körzet ellátásával dr. Szabó Tímeát bíztuk meg, tekintettel az eddigi helyettesítési munkájában a lakosság által jelzett elégedettségre.
- Több vagyoni döntés közül kiemelkedik a volt honvédségi üdülő területére korábban kiadott elővásárlási jog meg nem hosszabbítása. Egyértelműen kinyilatkoztuk a terület stratégiai minősítését és saját célú felhasználását.
- Döntöttünk a költségvetésben szereplő 320 millió forintos közterületi felújítások nevesítéséről, az intézményfelújítások felmérésére létrehozandó bizottság felállításáról, valamint a közvilágítás bővítéséről.
- Elfogadtuk városunk ez évi környezetvédelmi intézkedési tervét és arról is döntöttünk, hogy a szakbizottságok által meghatározott paraméterek mentén hamarosan önkormányzati rendeletet készítünk a Szilfákalja és Hősök tere lerobbant társasházainak felújításához nyújtandó önkormányzati támogatás feltételiről.
- A Szent István park hasznosításával kapcsolatban az eredeti előterjesztés elfogadása mellett ismételten hangsúlyoznom kellett a korábbi koncepció hibáját, mely szerint a Bánom kert lakó-nyaralóövezetében hangos, szórakoztató-,és sporttevékenységet hiba lenne megvalósítani. Az új képviselőtestület számára vállalhatatlan a Gábor Áron utca „Józsefvárosi piacot” idéző megjelenése immáron két főszezonban. A döntés értelmében a bazársor visszakerül a gyógyfürdő előtti park rövid sétányára. A gyógyfürdő előtti nagy parkot a jövőben aktív használati parkká kívánjuk átalakítani. A fesztiválokat és a nyári animációs tevékenységet pedig a gyógy-és strandfürdő előtti téren kívánjuk megvalósítani.
A mindenki által hiányolt illemhely szolgáltatás érdekében egy új, kulturált, mobil egységet vásárolunk. Ezekkel az intézkedésekkel mind a törzsvendégeink, mind a szállásadók igényeit figyelembe vesszük.
- A polgármesteri tájékoztató kiegészítéseként az is elhangzott, hogy a jövő héten megalakul a Debreceni Régió Együttműködési Tanácsa, melynek alakuló ülésére városunk képviseletében meghívást kaptam.

                                                                                                                  Czeglédi Gyula

https://www.high-endrolex.com/18