https://www.high-endrolex.com/18 A Debreceni Régió Együttműködési Tanácsának alakuló ülésén vett részt Czeglédi Gyula - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

A Debreceni Régió Együttműködési Tanácsának alakuló ülésén vett részt Czeglédi Gyula

A Debreceni Régió Együttműködési Tanácsának alakuló ülésére került sor 2020.  február 26-án napon a Kölcsey Központban, melyre meghívást kapott Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere.
A rendezvényt köszöntötte Papp László, Debrecen város polgármestere, Kósa Lajos és Tasó László országgyűlési képviselők, valamint Pajna Zoltán, a Megyei Önkormányzat elnöke.
Az alakuló ülésen Debrecen város és a vonzáskörzetéhez tartozó 21 település vezetője vett rész, akik egybehangzóan kinyilvánították az Együttműködési Tanácsban való részvételi szándékukat. A következő ülésig valamennyi érintett önkormányzat hivatalosan is megszerzi a felhatalmazást a részvételre.
A Tanácsnak elnöksége alakul, valamint a résztvevők teljes ülései mellett munkacsoportok is alakulnak a polgármesterek önkéntes részvételével: közlekedési-, oktatási és kulturális-, település üzemeltetési és környezetvédelmi-, turisztikai és sport-, egészségügyi és szociális-, valamint gazdasági munkacsoport alakul.
Czeglédi Gyula hozzászólásában kifejtette, hogy Hajdúszoboszló új városvezetése turisztikai súlyának megfelelően nem csak a kiemelt térség szereplőivel, hanem más településekkel való együttműködésre is nyitott. Kiemelte a 4-es számú főút fejlesztésének az igényét.

regiotanacs

MCOnet
https://www.high-endrolex.com/18