https://www.high-endrolex.com/18 A Hungarospa Közgyűlése kapcsán nyilatkozott Czeglédi Gyula - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

A Hungarospa Közgyűlése kapcsán nyilatkozott Czeglédi Gyula

A Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. évi rendes közgyűlését 2016. április 15-én tartották a társaság központi irodaházában. Ennek kapcsán kérdeztük Czeglédi Gyula vezérigazgatót.
Milyen témák szerepeltek a Közgyűlés napirendjén?

Az évi rendes Közgyűlésen elsőként a jogszabályi előírásoknak megfelelő szokásos napirendek szerepeltek.  A Közgyűlés elfogadta a vezérigazgató 2015. évről szóló üzleti jelentését, valamint a könyvvizsgáló és a Felügyelőbizottság jelentését is. 
A mérlegbeszámoló elfogadásával közel 12 milliárdos mérlegfőösszeggel hitelesítette a cég mérlegfőösszegét, valamint a cég történetének második legmagasabb nyereségét, több, mint 230 millió forintot az eredménytartalékba helyezett. 
Döntés született még arról is, hogy a tulajdonos 98 millió forintos összeggel felemeli a Hungarospa törzstőkéjét, melyet  zárt körben Hajdúszoboszló Város Önkormányzata jegyez. 

A szokásos közgyűlési napirendek mellett milyen témák kerültek még terítékre?

Néhány személyi kérdés is terítéken volt. Közismert, hogy a  május 31-én lejáró vezérigazgatói mandátumra  a meghatározó tulajdonos Hajdúszoboszló  Város Önkormányzata  pályázatot írt ki és a márciusi képviselőtestületi ülésén már döntött vezérigazgatói mandátumom újabb 5 évre történő meghosszabbításáról. Ezt a képviselő testületi döntést hivatalosan a cég közgyűlésén szavazta meg a többségi tulajdonos képviseletében  dr. Sóvágó László polgármester, valamint  a kisebbik tulajdonos,  a Dolgozói Alapítvány képviseletében a kuratóriumi elnöke, Nyéki István.
Ugynacsak a személyi kérdések között újabb 3 évre Gy. Szűcs Erzésbet könyvvizsgáló meghosszíabbítása is megtörtént, valamint a többségi tulajdonos kezdeményezése alapján dr. Pinczés Róbert, a Felügyelőbizottság  eddigi tagja visszahívásra került, helyére Harsányi István Önkormányzati képviselő került. Ezen személyi döntéseket is a cég közgyűlése tette hivatalossá.

                közgyűlés

Végezetül egy személyes kérdés: milyen az egészségi állapota vezérigazgató Úr?

Köszönöm az érdeklődést, már jól vagyok.  A szívműtétem után egy héttel a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben kezdtem el a rehabilitációt. Három hétig jártam gyógytornára. Közben a cég képviseletét otthonról is el tudtam látni. Húsvét után már munkába álltam. Mivel a szegycsont forradási ideje 10-12 hét, még könnyített életmódot kell folytatnom. 


Sok sikert kívánunk a vezérigazgatónak és a menedzsmentnek  jövőbeni munkájukhoz és küldetésük teljesítéséhez!

Kovács Tünde

MCOnet
https://www.high-endrolex.com/18