https://www.high-endrolex.com/18 A Magyar Fürdőszövetség tavaszi közgyűlését Miskolctapolcán tartották Czeglédi Gyula elnökletével - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

A Magyar Fürdőszövetség tavaszi közgyűlését Miskolctapolcán tartották Czeglédi Gyula elnökletével

2017. május 10-11-én a mickolctapolcai Bástya Hotelben tartották a Magyar Fürdőszövetség tavaszi közgűlését, ahol a résztvevőket köszönttőte dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere. A Közgyűlés elfogadta az elnök 2016-os évről szóló szakmai és gazdasági beszámolóját és a Felügyelőbizottság jelentését. 
A Magyar Fürdőszövetség választmánya arra tett javaslatot a tagság felé, hogy a tavaly megfogalmazott célkitűzések közül 4 kiemelt céla koncentrálja lobbitevékenységét a szövetség. A szervezet idei célkitűzéseinek ismertetésekor Czeglédi Gyula ügyvezető elnök legfontosabb célkitűzésként az Áfa 27%-ról 18%-ra csökkentését jelölte meg, amelynek indokoltáságát egy független szakértői tanulmány is alátámasztja. Hosszabbtávú cél pedig, hogy a fürdők az idegenforgalom többi szereplőivel azonos besorolásba kerüljenek.  A vendéglátás jövőre már  5% Áfa kulccsal adózózik és a szállodák a jelenlegi 18%-os besorolás helyett szintén ezért lobbiznak.
Ezzel párhuzamosan folyik a lobbija az OEP támogatások 20%-os emelésének, mely elengedhetetlen a fürdőgyógyászaton dolgozók bérfejlesztéséhez. Ellenkező esetben versenyhátrányba kerülnek a gyógyfürdők az állami egészségüggyel szemben.
Régóta várnak a fürdők a 37/1996-os, a fürdők üzemeltetéséről szóló rendelet módosításának kihirdetésére. Ezzel kapcsolatban rövidesen egyeztetésre kerül sor az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Fürdőszövetség között. 
Negyedik célkitűzésként szeretnék fokozni a szövetség kommunikációját a nagyközönséget megcélzó közös akciókkal, valamint lobbikérdésekben 
szeretnék használni a nyilvánosság erejét.
A Közgyűlés alelnökké választotta Boros Lászlót, a Büki Gyógy- és Élményfürdő vezérigazgatóját, választmányi tagnak választotta Scheitzner Beátát (Miskolctapolcai Barlangfürdő) és Krampek Mihály vezérigazgatót Zalakarosról, valamint új belépő tagokat is felvett. 
A második nap konferenciáján Hegedűs Attila (BDO ügyvezetője) bemutatta az Áfa tanulmányt, valamint Juhász Szabolcs, az MTÜ igazgatója tartott előadást a turizmus helyzetéről. Utolsó előadásként Bujdosó László, volt ÁNTSZ főorvos tartott előadást a legionellával kapcsolatos kötelező feladatokról.
A konferencia zárásakor minősítések és kitüntetés átadására került sor.

Minősítés

MCOnet
https://www.high-endrolex.com/18