Hírek

A VKDSZ konferenciáján tartott előadást Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke

2016. október 28-án Hajdúszoboszlón, az Aqua-Palace Élményfürdőben tartotta konferenciáját a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VKDSZ), melynek a Hungarospa szakszervezete is tagja. A konferencián előadást tartott Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.
"A fürdős ágazat társadalmi megítélése, stratégiája, szerepe. Rekreáció, fürdőkultúra, egészségügyi ellátás. Új kihívások elképzelések"  című előadásában Czeglédi Gyula  bemutatta a Magyar Fürdőszövetségben folyó szakmai munkát, a fürdők főbb mutatószámait, az egészségturizmus meghatározó elemeit. 
Ismertette a szövetség legfontosabb aktuális feladatait. Ezek közül kiemelten a fürdőszolgáltatásokat terhelő ÁFA csökkentésével foglalkozott. A Fürdőszövetség célkitűzése, hogy a szálláshely- és vendéglátás szolgáltatókkal azonos, kedvezményes szintre csökkenjen az ÁFA.
A másik kiemelt célkitűzés a fürdők által nyújtott gyógytényzők  OEP támogatásának  20% növelése.

előadás2                                          Czeglédi Gyula a VKDSZ konferencián

A konferencia zárásakor Fürjes József, a VKDSZ elnöke bejelentette, hogy a szakszervezet teljes mértékben támogatja a Magyar Fürdőszövetség célkitűzéseit és erről sajtóközleményt is ki fognak adni.

MCOnet