https://www.high-endrolex.com/18 Az Európai Fürdőszövetség elnökségével találkozott Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Az Európai Fürdőszövetség elnökségével találkozott Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke

2016. november 7-én a Magyar Fürdőszövetség meghívására Budapesten tartotta elnökségi ülését az Európai Fürdőszövetség (ESPA). Ez alkalomból az Aquaworldben találkozott  az ESPA képviselőivel Czeglédi Gyula elnök és a választmány két tagja Boros László és Szabó Éva.
Az ESPA 15 fős elnökségének egy bemutató előadást tartott Czeglédi Gyula a Magyar Fürdőszövetségről. Számadatokkal illusztrálta a fürdők jelentőségét a hazai turizmusban.
Előadásában beszámolt a szövetség eddig elért eredményeiről és a legfontosabb célkitűzéseiről.
A  különböző európai országok fürdőszövetségeit képviselő  résztvevők megdöbbentek azon, hogy Magyarországon 27% ÁFA terheli  a fürdőszolgáltatásokat és egyetértettek azzal, hogy ez jelentős versenyhátrány a magyar fürdők számára, hiszen Európában 20% körül van az Áfa. Ezt tetézik az alacsony belépőárak, mivel az átlagos fürdőbelépő 3 Euro körül van Magyarországon. 


előadás.600.
Az előadásban nem csak a legjelentősebb 10 magyar fürdőt mutatta be képekben Czeglédi Gyula elnök, hanem az Alföldön található fürdőket is, melyek  "Alföld Spa" brand néven lépnek a nemzetközi piacra. Kiemelte, hogy messze nincsenek még kihasználva a természeti erőforrások, illetve az eddigi fürdőfejlesztések adta lehetőségek. 

Cesngével.600.
Az előadás után a résztvevők érdeklődtek a hazai vízkezelési technológiák  iránt, valamint kiemelték, hogy nagyra értékelik a Magyarországon folyó orvosi kutatásokat.
A találkozó végén kölcsönösen ajándékot adtak át egymásnak a fürdőszövetségek elnökei.

ajándékozás.600
                                                            Czeglédi Gyula a MFSZ elnöke és Thierry Dubois az ESPA elnöke

MCOnet


https://www.high-endrolex.com/18