https://www.high-endrolex.com/18 Babazászlók jelentek meg Hajdúszoboszlón - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Babazászlók jelentek meg Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszlón nagy hangsúlyt fektetnek a család- és ifjúságpolitikai ügyekre, Czeglédi Gyula polgármester szerint minden korosztály jólétére figyelnek. A város legújabb lakóit, az újszülötteket üdvözlendő például babazászlókat raktak ki a Városháza falára.  

Az Önkormányzat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomhoz csatlakozott ezzel, amely a gyermekek születésének fontosságára hívja fel a figyelmet. A zászlókkal köszöntik az új babákat, és Czeglédi szerint a város gyermekbarát intézkedéseire is felhívja a figyelmet.  


A polgármester közösségi oldalán tett közzé bejegyzést a városi születési adatokról. A népesség ez alapján nő, 2020-ban 254 gyermek jött a világra, ebből 135 fiú, 119 lány. Ez az elmúlt 5 év legmagasabb születési száma, ami közel 15%-kal haladja meg a 2019-es adatokat, számolt be róla Czeglédi.  

 

babazaszlok
A kihelyezett zászlók

 

Hajdúszoboszló önkormányzata nemcsak a legkisebbeknek segít, hanem minden korosztály kitüntetett figyelemben részesül, és a családok jólétét is fontosnak tartják. A polgármester összegzése szerint 2022-re új bölcsődét kap a város 26 férőhellyel, az első lakáshoz jutókat pedig vissza nem térítendő támogatással segítik. Ennek mértéke gyermeket nevelő család esetében 350 ezer forint is lehet.  

Az általános iskolás kortól járhat ösztönzés a “Beiskolázási támogatás” keretén belül, ennek mértéke változhat. Az 1-4. osztály esetében 10.000 forint, 5-8. osztály esetében pedig 12.000 forint, középiskolások és szakmunkásképzősök esetében 14.000 forint, felsőoktatásban résztvevők esetében 25.000 forint. A nagyobbak továbbtanulását 3-5000 forint értékben támogatják a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázattal. 

Mindezek mellett gyermekétkeztetési támogatás, ikergyermekek gondozásának egyszeri támogatása és babaköszöntő csomag is működik a városban, tette hozzá a város első embere.  

 
M. A. 
Fotó: Czeglédi Gyula/ Facebook

https://www.high-endrolex.com/18