Hírek

Czeglédi Gyula a Gazdaesten

Szezonzáró Gazdaestet tartott a helyi Gazdakör 2019. március 6-án a hajdúszoboszlói Bocskai Rendezvényközpontban, melyen részt vett Czeglédi Gyula is, mint gazdaköri tag és a Hungarospa vezérigazgatója. 

A rendezvényen előadást tartott Jakab István, a MAGOSZ elnöke és a parlament alelnöke. Előadásának témái a következők voltak: 

- a földtörvény módosítása
- birtokpolitikai kérdések
- várható Európai Uniós mezőgazdasági támogatások
- agrár támogatásokkal kapcsolatos petíció

A földtörvény módosításáról előadást hallhattak a gazdák dr. Mikó András ügyvédtől is.

A Gazdaest szakmai része után Örvendi László, a Hajdú-Bihar Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke felkérte Czeglédi Gyulát, hogy köszöntse a résztvevőket. A fürdő vezérigazgatója megemlékezett arról, hogy éppen ezen a napon, március 6-án született Pávai Vajna Ferenc geológus, a hajdúszoboszlói gyógyvíz feltárója. Felidézte életútját, munkásságát. Neki köszönheti a város, hogy elindult a gyógyturisztikai fejlődés útján. Beszéde végén Czeglédi Gyula  idézte Pávai Vajna Ferencet: "Nekünk nem más nemzetek kegyelemkenyerén, hanem saját földünk kincseiből kell megélnünk és jól élnünk."

         beszéd.közlei.800

         előadás távoli.800

A Gazdaest zárásaként, hamvazószerda napján  Czető Norbert református lelkész mondott áldást az ez évi gazdálkodásra. MCOnet