https://www.high-endrolex.com/18 Czeglédi Gyula az Alföld Spa Fórumon találkozott dr. Faragó Péterrel, a Turizmus Zrt. vezérigazgatójával - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Czeglédi Gyula az Alföld Spa Fórumon találkozott dr. Faragó Péterrel, a Turizmus Zrt. vezérigazgatójával

2015. szeptember 30-án Cserkeszőlőn  rendezték meg azt a fórumot, melyet az Turizmus Zrt. és az alföldi egészségturisztikai klaszterek kezdeményeztek. A fórumra meghívást kapott a Czeglégi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke, valamint az alföldi  fürdők és egyéb turisztikai szolgáltatók, TDM-ek  képviselői.
A fórum meghívott előadói voltak dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója,  Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató helyettese, Katona Ilona, az MTZrt. Észak- és Dél-alföldi Regionális marketing igazgatója, Tóth Attila, a Termál Egészségipari Klaszter elnöke, Dr. Alber Andor, a Dél-Alföldi Termálklaszter elnöke, valamint Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.
A fórum célja annak megvitatása volt, hogyan lehet az Alföld Spa közös brandet beilleszteni a Magyar Turizmus Zrt. marketing stratégiájába. Dr. Fargaó Péter elmondta, hogy ebben az uniós ciklusban sikeres pályázat esetén 10 milliárd forint fog az elkövetkező 3 évben külföldi és belföldi promócióra a Magyar Turizmus Zrt. rendelekezésére állni. Ebből a pénzből jelentős összeget kívánnak az alföldi fürdők közös promóciójára szánni, hiszen kiemelt termékként kezelik az Alföld Spa-t, mint közös brandet. Ez a fórum csak a közös gondolkozás  kezdete. Várják a javaslatokat a szolgáltatóktól. 

A fórumon felszólalt Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke, aki elmondta, hogy a Magyar Fürdőszövetség tagjainak két harmada az Alföldön található. Másfél év alatt, amióta a szövetség elnökévé megválasztották, sikerült több, mint 20 fürdőt meglátogatnia. Azt tapasztalta, hogy az alföldi fürdők igen változatos adottságokkal és célokkal rendelkeznek. Vannak köztük nemzetközi-, országos- és helyi jelentőségűek. A közös brand mégis valamennyiüknek kínál promóciós lehetőséget. Ehhez arra van szükség, hogy minél több szolgáltató csatlakozzon és legyen megfelelő anyagi forrás.
Azt kérte a megjelentektől, hogy ne legyenek türelmetlenek, hiszen ez egy hosszú folymat lesz, míg a Balatonhoz hasonló közös, hatékony megjelenést sikerül kialakítani. 
A Magyar Fürdőszövetség elnöke szólt még az szövetség aktuális feladatairól. Az OEP finanszírozás emelésével kapcsolatban elmondta, hogy sajnos valószínűleg már csak a 2017-es kölségvetésben fog szerepelni. A Magyar Fürdőszövetség jövő héten fog aláírni egy statégiai megállapodást a Magyar Nemzeti Hungariumok és Értékek Szövetségével annak érdekében, hogy a gyógyfürdőzés hungarikummá válhasson.

20150930_112358
A fórum végén ezen a héten már másodszor tudott személyesen is egyeztetni Czeglédi Gyula dr. Faragó Péterrel, a Magyar Turizmust Zrt. vezérigazgatójával.

Faragó                                                                                      A fotón: Dr. Faragó Péter és Czeglédi Gyula

Szokolai Lajos, Cserkeszőlő polgármestere és  a Magyar Fürdőszövetség elnöke szintén folytattak egy kötetlen beszélgetést.

20150930_123553                                             A fotón: Szokolai Lajos, Cserkeszőlő polgármestere és Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke

MCOnet

https://www.high-endrolex.com/18