Hírek

Czeglédi Gyula nyit a fiatalok felé

A hajdúszoboszlói polgármester a Hajdúszoboszló Televíziónak adott interjút január elsején. Összegezte, mi minden történt a városban az óvévben. Kitért rá, hogy jelentős fejlesztések jönnek és fontosnak tartja, hogy a helyi fiatalokkal is közös nevezőre jusson. 
 

Czeglédi Gyula rögösnek, de reménykeltőnek nevezte a 2020-as évet. Nagy reményekkel indult az év, aztán változtatni kellett a munkán, kicsit vissza kellett venni a tervekből, emelte ki a polgármester.  

Az óévben a polgármesteri programja mentén haladtak a fejlesztések, ahhoz pedig továbbra is ragaszkodik, hogy képviselőtársai és a város lakói is demokratikus módon érhessék el őt. A döntés megszületése után Czeglédi pedig mindig nyilvánosságra fogja hozni azt, ahogy eddig is tette.  

Pénzügyi alapot is hoztak létre, amellyel a hajdúszoboszlói rászoruló családokat segítették meg a pandémia idején is, Czeglédi Gyula elmondta, szerinte senki nem maradt ellátás nélkül, a munkahelyek többségét pedig sikerült megőrizni állami segítséggel. Emellett a magánkézben lévő kisvállalkozások megsegítésére is tudtak pénzt fordítani győztes pályázataik révén. 

 

czegledigyula
Czeglédi Gyula polgármester 

 

A polgármester elmondta, hogy az ötéves ciklusra tervezett program időarányos részét teljesítette a városvezetés. A gazdaság fejlesztését, a turizmus támogatását is célul tűzték ki.  

A járvány miatt Hajdúszoboszló turisztikai látogatottsága az előző évekhez képest elmaradt, de a jövőben várható fejlesztések és a vírus tombolásának alábbhagyása miatt 2021-ben ez változni látszik. Czeglédi Gyula szerint már ezév második negyedévétől látványos lesz a változás. A Hungarospa fürdőkomplexum területét bővítik épp a Prémium Zónával, hamarosan elkezdik a nyolcmilliárd forintos rendezvényközpont építésének előkészítését, és a Mátyás király sétány rekonstrukcióját is 2021-re tervezik. Útfelújításokra is számítani lehet, a 4-es út négysávosítása és a körforgalmak rendbetétele várható. 

Czeglédi Gyula beszélt a társadalmi kapcsolatok tágításáról is, a fiatalokkal kezdeményezett fórumot. 2021-ben velük szeretne koncepciót össszeállítani, hogy a kisközösségek mondják meg, mi a jó a fiataloknak. Ez alapján tudna a képviselőtestület döntéseket hozni.  


M. A.