https://www.high-endrolex.com/18 Épül az új bölcsőde Hajdúszoboszlón – letették az alapkövet - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Épül az új bölcsőde Hajdúszoboszlón – letették az alapkövet

Megtörtént az alapkőletétel Hajdúszoboszlón az új bölcsőde építéséhez. Czeglédi Gyula elmondta, hogy a lurkók már 2023 januárjában birtokba vehetik az épületet.

Örömhírről számolt be Czeglédi Gyula: megkezdődtek az új bölcsőde munkálatai Hajdúszoboszlón.

A város polgármestere Facebook oldalán adott hírt arról, hogy ünnepélyes keretek között megtörtént az alapkő letétele.

A munkálatok megkeződtek az alapozással, s ha minden igaz, 2023 januárjában már birtokba is vehetik az épületet a kicsik és gondozóik.

Az eseményen Szoboszlainé Zabos Petra, a bölcsőde vezetője mondott köszöntőt, majd Bodó Sándor országgyűlési képviselő emelte ki a Hajdúszoboszlón és térségében történő bölcsődei fejlesztések fontosságát.

Czeglédi Gyula köszöntőjében arról beszélt, hogy az ilyen fejlesztések és tervezett óvodai felújítások nagymértékben segítik a kisgyermekes fiatalok munkavállalását, s még élhetőbb várost teremtenek.
 
Megkezdődtek az új bölcsőde munkálatai Hajdúszoboszlón
Megkezdődtek az új bölcsőde munkálatai Hajdúszoboszlón

A politikus azt is hangsúlyozta: köszönettel tartoznak Bodó Sándor államtitkár úrnak és Magyarország Kormányának, hogy nemcsak az eredetileg igényelt 244,7 millió forint támogatást kaphatták meg a fejlesztésre, hanem a közbeszerzést követően szükségessé vált plusz 57,6 millió forintot illetően is pozitív döntés született.  

Az ünnepséget követően Czeglédi Gyula Bodó Sándorral dr. Kovács Gergely alpolgármesterrel közösen megszemlélte a külterületi utak megkezdett javítási munkálatait, melyeket szintén 100 százalékos támogatás mellett, 100 millió forintos értékben valósítanak meg.

A kisebb útfelújításokat Hajdúszoboszló önkormányzata saját forrásból 2022-ben is elvégzi, a bel-, és a külterületeken egyaránt. Tovább bővítik emellett a külterületi dűlőutak világítását, hiszen a várost körülvevő kertségekben több száz ember él.

Mivel ezek a területek belátható időn belül jogszabályi kötöttségek miatt nem válhatnak belterületté, az önkormányzat igyekszik javítani a feltételeket – írta Czeglédi Gyula Facebook oldalán.

Fotó: Facebook.com/czegledigyula1

B.A.

 

https://www.high-endrolex.com/18