Hírek

Hajdúszoboszló többmilliós beruházásokat hajt végre

Új turisztikai fejlesztés előkészítése Hajdúszoboszlón címmel tartott online sajtótájékoztatót december 9-én Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere, valamint Bodó Sándor államtitkár, országgyűlési képviselő és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató helyettese. Vadonatúj, az egész térséget érintő fejlesztések és beruházások várhatók a Hajdú megyei városban.
Hajdúszoboszló új, hatalmas rendezvényközpontjának előkészítési munkálatai adták az apropót, ugyanis a polgármesterhez megérkezett a Kisfaludy Zrt.-től a támogató okirat, amellyel nekiláthatnak a felvezető szakasznak. Hajdúszoboszló 400 millió forint hazai forrású támogatást kap egy óriási rendezvényközpont építéséhez. Egy nagy wellness részleg, konferenciatermek, kulturális egységek is helyet kapnak, de az épület szolgálhat sportesemények és nagyobb rendezvények helyszínéül is.

Czeglédi Gyula úgy véli, a következő egy évben az előkészítő fázisban el fog készülni a megvalósíthatósági tanulmány látványtervvel és a helyszín véglegesítésével, az engedélyes és kiviteli terv, valamint lebonyolítják a közbeszerzést is. "Azt szeretném, ha a létesítmény Hajdúszoboszló turisztikai rangjához méltó esztétikus, ikonikus épület lenne” - emelte ki a polgármester.
 


czegledifacse
Az online sajtótájékoztató
 
 
Ezzel még nincs vége Hajdúszoboszló diadalának. A kilencedikei nagy bejelentés után Czeglédi Gyula közösségi oldalán további sikeres pályázatokról tájékoztatott tizedikén. Három projekttel nyert a város támogatásokat, amely többmillió forint pluszt jelent a városnak.

"Tízmillió forint támogatás mellett, ötmillió forintos önerővel megújítjuk a Hőforrás utcán található Liget óvoda melegítő konyháját, berendezéseit és a hozzá kapcsolódó szociális kiegészítő funkciókat. Megújulnak az evőeszközök, valamint a hulladékgyűjtő is. A nyertes pályázatról szóló értesítés a mai napon érkezett Varga Mihály miniszter úr aláírásával” - írta közösségi oldalán a büszke polgármester.

Hozzátette, hogy egy harmadik pályázat is pozitív elbírálásban részesült, 6, 5 millió forintból számolhatja fel a város az illegális hulladéklerakókat az önkormányzati tulajdonú ingatlanokon és környékükön. Az állami területeket egyelőre nem tisztíthatja meg a város, de Czeglédi Gyula erre is frappáns megoldást talált: ha mást nem, legalább kamerákat telepítenek a fel nem számolható területekre, így elvéve a szemetelők kedvét.


M. A. 
Fotó: Czeglédi Gyula/Facebook