https://www.high-endrolex.com/18 Hajdúszoboszló vidéken az élen több mint 1 millió vendégéjszakájával - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Hajdúszoboszló vidéken az élen több mint 1 millió vendégéjszakájával

A vidéki települések közül a Hajdú-Bihari fürdővárosban volt a legmagasabb a vendégéjszakák száma 2022-ben. Ezzel Hajdúszoboszló viszi a pálmát a vidéki városok között.

Tavaly összesen 1 millió 156 ezer vendégéjszakát regisztráltak Hajdúszoboszlón – ezzel a Hajdú-Bihar megyei település az élre került a vidéki városok között, ide érkezett a legtöbb turista.

Az eltöltött vendégéjszaka-szám lényegesen túlszárnyalta az előző két évét is - 2020-ban 697 ezer, 2021-ben pedig 799 ezer volt az itt megszálló turisták száma – tudatta a dehir.hu.

Ezek az eredmények már közelítenek az aranykorként emlegetett 2018-as és 2019-es esztendők adataihoz – de 200 ezerrel lemaradnak mögöttük.
 
Hajdúszoboszló vidéken az élen több mint 1 millió vendégéjszakájával
Hajdúszoboszló vidéken az élen több mint 1 millió vendégéjszakájával

Hajdúszoboszló mindenesetre a legnagyobb népszerűségnek örvendő település a látogatottság alapján a vidéki városok sorában.

Az 1 millió 156 ezres vendégéjszaka-számot 352 ezer turista töltötte el Szoboszlón, vagyis egy ember átlagosan 3 éjszakát maradt a fürdővárosban – írta a dehir.hu.

A turisták 40 százaléka jött külföldről, a többi hazánkból származott.

Az adatok alapján hotelben a vendégek 52 százaléka szállt meg, magánszálláshelyet 25 százalékuk vett igénybe, míg kempingben 6 százalék aludt – a többi éjszakát egyéb szálláshelyeken töltötték a turisták.

Hajdúszoboszló önkormányzata tavaly 439 millió forint bevételt szerzett az idegenforgalmi adóból – írta meg a dehir.hu.

Fotó: Facebook.com/czegledigyula1

B.A.
https://www.high-endrolex.com/18