Hírek

Hajdúszoboszlón épül a világ egyik legnagyobb betoncserépgyára

Leier-csoport osztrák családi tulajdonban lévő cég országszerte három üzemét is bővíti: Pécsen, Jánosházán és Hajdúszoboszlón veszik kezdetüket a beruházások, összesen 6,5 milliárd forintból. A hajdúszoboszlói fejlesztésnek köszönhetően a világ egyik legnagyobb betoncserépgyára jön itt létre.  

A 6,5 milliárd forintos összköltségű bővítéseket a kormány is támogatja, Bodó Sándor országgyűlési képviselő Facebook bejegyzése szerint 656 millió forinttal; hiszen összesen 20 új munkahelyet is teremt a cég. Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere közösségi oldalán osztotta meg, hogy az önkormányzat a beruházás területét még tavaly júliusban nyilvánította kiemelt fejlesztési területté, a szükséges településrendezési terveket pedig módosították, hogy megfelelően előkészülhessenek a beruházásra. Czeglédi szerint ez egy újabb fontos lépés Hajdúszoboszló vállalkozásainak fejlesztésében. 

A beruházást bejelentő sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, Hajdúszoboszlón a világ egyik legnagyobb betoncserépgyára jön létre, amelynek az éves kapacitása a tervek szerint a 220 ezer tonnát is eléri.   

 

betoncserep_bodo
A sajtótájékoztatón

 

A polgármester szerint a fejlesztésnek köszönhetően a cserépgyártó kapacitás a korábbi ötszörösére fog növekedni, valamint bővül a logisztikai és kiszolgáló létszám is. Hajdúszoboszlón 14 új munkahelyet hoz létre a vállalat. A betoncserépgyárban természetes alapanyagokból készülő eszközöket gyártanak majd, amelyek ráadásul újrahasznosíthatók is lesznek, így egy környezetbarát fejlesztés jön létre. 

Leier Hungária Kft. ügyvezetője, Komlós Andor elmondta, hogy jelenleg a vállalat gyárában zajlanak a bővítő-építő munkálatok, a termelés megkezdését augusztusban tervezik. Elmondása szerint a legmodernebb technológiát telepítik a gyárba, ahol legyárthatják a hullámos betoncserepeket. 

Leier Hungária Kft. Magyarország építőanyagiparának meghatározó szereplője már 37 éve. Hazánkban kilenc telephelyük van, ezekből mind az országban működő építőipari vállalatok projektjeit, mind a szomszédos országok piacait szolgálja ki. Fejlesztésük a magyar export további növekedéséhez is hozzájárulhat.  


M.A. 

Forrás: mti, Facebook/ Czeglédi Gyula, Bodó Sándor 

Fotó: Facebook/ Czeglédi Gyula