https://www.high-endrolex.com/18 Interjú a Debrecen Televízióban - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Interjú a Debrecen Televízióban

Hajdúszoboszló - Czeglédi Gyula polgármester szerint nagy szükség van az élményszerzés mellett a hagyományos gyógyturizmus támogatására, de ipari beruházásokra is gondolnak.

Újra szárnyal a turizmus Hajdúszoboszlón. A városban eltöltött vendégéjszakák száma a májustól augusztusig tartó időszakban 30 százalékos növekedést hozott az előző évhez képest. Sőt az idei augusztusi és szeptemberi forgalom elérte a járvány előtti, 2019-es szintet úgy, hogy jóval kevesebb külföldi vendégre lehetett számítani, illetve jók az előfoglalási adatok az év hátralévő részére is.

Nagy tervek a kilábalás után: négyévszakos csúszdaparkot is építenének Hajdúszoboszlón

A cél, hogy a város továbbra is Magyarország három leglátogatottabb települése között maradjon, erről beszélt a Debrecen Televízió Köz-ügy című műsorában Czeglédi Gyula.
A fürdőváros polgármestere hangsúlyozta: a város turizmusa nagyon hamar talpra állt, bár májusban és júniusban is, amikor megnyithattak a fürdők és újra működhettek a szolgáltatásaik, még csak oltási igazolvánnyal lehetett bemenni. Így aztán aggodalomra adott okot a magyar társadalom megosztottsága ebben a kérdésben. Amikor azonban megszületett a rendelet feloldása, beindult az igazi élet.


Örömteli, hogy nagy áldozatokat nem kellett hozni a városban – mutatott rá a polgármester. – Mindenki igyekezett tartalékolni, túlélni a nagyon nehéz időszakot. Sokat segített, hogy a magyar kormány jelentős támogatást nyújtott a fizetővendéglátóknak felújításokra, ez szobánként egymillió forintot jelentett. Ennek köszönhetően a városban nem csak a szállodák újultak meg.
Ráadásul jelenleg folyamatban van a szállodasort magában foglaló Mátyás király sétány és a Szent István park kétmilliárd forintba kerülő felújítása – ehhez is kapott póttámogatást a kormánytól a város.
Tervezési szakaszban van egy multifunkcionális, sportra, kulturális rendezvényekre és konferenciák befogadására alkalmas központ létesítése.
A turizmus lábra kapásának egyik fő oka a strand területén átadott Prémium Zóna volt, ami nagy vonzerőnek bizonyult, de a hagyományos fürdőt is sokan keresték fel. Nem véletlenül, hiszen évről évre több pénzt tesznek bele a város turisztikai propagálásáért felelős szervezetbe, továbbá új partnereket is kerestek ehhez a feladathoz. 
- Ha nem lesznek újra bezárások, bizakodva tekinthetünk a 2022-es év elé – fogalmazott Czeglédi Gyula. A jövővel kapcsolatban a polgármester elmondta: a Magyar Turisztikai Ügynökség 2030-ig határozta meg a fejlesztési elképzeléseit. Hajdúszoboszlón már kész tervek állnak rendelkezésre egy négyévszakos csúszdaparkról – ennek a támogatása jelenleg várólistán van, az ügynökség pedig egy térségi projekt keretében a hagyományos gyógyturizmus lehetőségeit vizsgálja. Erre nagy szükség van, hiszen az utóbbi időszakban ez a terület kissé háttérbe szorult az „élményfürdőzés” miatt. 
Czeglédi Gyula arról is beszélt, hogy az új városvezetés szándéka egy kisebb ipari övezet kialakítása.
Ami pedig a város sportéletét illeti, örömmel figyelik az NB III-as labdarúgócsapat kiváló szereplését, és a városban kézilabda sportegyesület is alakult, amely elindult az NB II-es bajnokságban. 

Forrás: dehir.hu
https://www.high-endrolex.com/18