Hírek

Interjú Czeglédi Gyulával az MTÜ vezetőinek látogatása kapcsán

2017. április 6-án a Hungarospa-hoz látogattak a Magyar Turisztikai Ügynökség  vezetői. A látogatásról kérdeztük Czeglédi Gyulát, a Hungarospa vezérigazgatóját.
            beszélgetés.6600

Mi volt a látogatás célja?


Ahogyan az közismert, az elmúlt évben az MTÜ átalakulásával megszüntek a regionális igazgatóságok, a turizmus állami  irányítása ezek helyébe valós turisztikai kínálaton alapuló turisztikai értékeket bemutató és összefogó kiemelt desztinációkat - fejlesztési térségeket kíván létrehozni.Ennek keretében Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy és a Tisza-tó lehetőségeinek feltárására került sor a látogatás alkalmával.

Milyen témák kerültek megvitatásra?

Nagyon sok, a térség turizmusát érintő témát beszéltünk meg a közel 4 órás egyeztetés során, ezen belül kiemelten foglalkoztunk Hajdúszoboszló város és a Hungarospa fejlesztési és projekt elképzeléseivel. 


Ismertetné először a város  elképzeléseit?

A város turisztikai terveit dr. Sóvágó László polgármester tárta az MTÜ vezetői elé, melyek a korábbi elgondolások összefoglalójaként "Pávai Vajna Ferenc Terv a város fejelsztésére" címmel került bemutatásra.
A tervek közül kiemelésre került a korábban Gyógyhelyi fejlesztésként benyújtott új szabadtéri színpad és gyógypark megújítása,   egy többfunkciós rendezvénycsarnok és rendezvénytér kialakítása, valamint a lovasturizmus- és a turisztikai negyed infrastruktúrájának fejlesztése. 
A teljes anyag rövidesen a képviselőtestület elé fog kerülni.

Milyen fürdőfejlesztési elképzelések kerültek bemutatásra?

A vendégek nagy érdeklődéssel követték a fürdő eddigi teljesítményéről szóló tájékoztatómat, valamint azokat a projekt javaslatokat, amelyek az elmúlt időszakban megfogalmazásra kerütek a menedzsment részéről a következő középtávú időszakra. Első helyen a Tahiti beach elnevezésű strandfejeleszétesi elképzelés áll, mely iránt komoly érdeklődést mutattak a vendégek. Ugyancsak kiemelt figyelmet kapott az Aquaparkunk további új, különleges csúszdákkal való bővítési terve. Ezen elgondolások elméleti megalapozottsága is egybeesik a turizmus irányítás elvárásaival, mely szerint magas minőségű, újszerű, magasabb jövedelmezőséget generáló szolgáltatások fejlesztésére kerüljön sor.
A Széchenyi Kollégium jó néhány éve üresen álló épület együttesének ifjúsági tábor céljára történő felújítása is  felkeltette az érdeklődést, további egyzetetésre igényt tartanak ezzel kapcsolatban. Az Árpád uszoda felújítását azonban nem minősítették turisztikai célú fejlesztésnek, ezért ezt a célkitűzésünket a jövőben a tulajdonos ökormányzattal tudjuk megvalósítani.

Miről esett még szó a megbeszélésen?

Nagyon sok izgalmas témát érintettünk. Felsorlásszerűen említeném a sok aktuális téma közül  a fürdőszogáltatások áfájának csökkentését, melyet az ügynökség vezetése támogat. Beszéltünk a térség turisztikai kínálatának közös megjelenítési lehetőségeiről, a Debreceni repülőtér és az orosz piac lehetőségeiről, valamint a helyi szálláshelyek kínálati piacáról és az ebből adódó alacsony átlagárakról. 

Köszönöm az Interjút!

MCOnet