https://www.high-endrolex.com/18 Ismét a TOP50-ben Czeglédi Gyula - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Ismét a TOP50-ben Czeglédi Gyula

2017. február elsején, a Turisztikai Évadnyitó Díjátadó Gálán és Fogadáson jelent meg az "Év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban 2016" című kidavány, melyben harmadik éve szerepel Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke, a Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt. vezérigazgatója.



evadnyito_gala_2017_055

A cikket itt olvashatják: 

Azon kevés fürdőigazgatók egyike, aki már 20 éve tölti be ugyanazt a pozíciót. Irányításával 1995 óta több, mint 12 milliárdos ráfordítással Európa legnagyobb fürdőkomplexuma jött létre Hajdúszoboszlón, emellett 2014 óta az iparág fő lobbistája.
A több, mint száz tagot, s az összes jelentős vizes létesítményt tömörítő Magyar Fürdőszövetség három fő célt tűzött ki tavaszi közgyűlésén. Egyik volt a fürdők életét meghatározó 37/1997-es rendelet módosítása, mely szakmai egyeztetése befejeződött, kihirdetését azonban több hónapja hiába várják. Elengedhetetlennek tartják az évek óta változatlan OEP-finanszírozás 20 százalékos növelését is, ez ügyben az esztendő derekán biztató választ kaptak ugyan az egészségügyi államtitkárságtól, ám mégsem került be ez az emelés a költségvetésbe, amiért így lobbiznak. Kiemelt céljuk még a fürdőszolgáltatások áfájának kedvezményes körbe sorolása.
"Budapest és Balaton után a fürdők jelentik Magyarország harmadik legfontosabb turisztikai vonzerejét, indokolatlan és ésszerűtlen, hogy ne élvezzenek a szálláshelyekhez és a vendélátáshoz hasonló kedvezményes áfabesorolást" -érvel az elnök. A döntéshozók meggyőzésére ez év elejére készül egy független szakértői hatástanulmány, kormány elé terjesztésére ígéretet kaptak Bienerth Gusztáv kormánybiztostól. 
A szövetség tavaly jelentős számú létesítményben folytatta le a nemzeti tanúsító védjegy megszerzéséhez szükséges szakmai minősítést, ám a turizmusirányítás átalakítása kapcsán ezek elfogadása és kihirdetése is elakadt a fejlesztési minisztériumban, " pedig a fürdők érdeke, hogy ez minél előbb megtörténjen." 
Minden nehezítő körülmény és az előző évinél jóval változékonyabb nyár ellenére a hazai fürdők átlagosan 2 százalék körüli forgalomnövekedést könyvelhettek el 2016-ban. Hasonló mértékű bővüléssel, a Hungarospa 2,48 millió fürdőszolgáltatást értékesített és 4,5 milliárd forintos árbevételt realizált, felülmúlva az előző évi kimagasló eredményét is. 
Czeglédi Gyula a hajdúszoboszlói fürdő népszerűségét a folymatos fejlesztéseknek tulajdonítja, amelyekkel tavaly sem álltak le. A legjelentősebbek ezek közül az új beléptető rendszer bevezetése és az online jegyértékesítés elindítása volt, de több esztétikai és komfortnövelő beruházás is történt: megújult a strand "lepkeszárny" főbejárata és a sétányok burkolata, a gyógyfürdőben klimatizálták a kezelőhelyiségeket, a vízforgató rendszerekbe pedig UV-technológiát építettek be, ami lényegesen kevesebb vegyszerhasználatot tesz szükségessé. 
A 2017-re tervezett beruházások között szerepel két új gyerekpancsoló létesítése, a gyógyfürdő recepciójának bővítése és betegbehívó rendszer kiépítése. Ambíciójukat jelzi a tervezés alatt álló Tahiti Beach fantázianevű élményfürdő, amelyet egymilliárd forintos beruházással a csónakázó tó partjára álmodtak meg. 
Hajdúszoboszlón a külföldi vendégek aránya éves szinten eléri a 40 százalékot, a továbblépéshez azonban a szakember kívánatosnak tartaná, ha a keleti piacokról, elsőroban Oroszországból elindulna charter- vagy menetrend szerinti járat. Szoboszlón ugyanis egyenlőre nem érzik a debreceni repülőtér hatását, pedig Czeglédi Gyula szerint ez a térség egyik legnagyobb turisztikai lehetősége.  Reméli, hogy a turizmusirányítás átalakítása után is megmaradnak , sőt továbbfejlődenk az eddigi régiós együttműködések, igy a MTZrt. által elindított Alföld Spa kampány, amelyből a Hungarospa aktívan kivette részét. 

kiadvány

forrás: Turizmus Kft.
https://www.high-endrolex.com/18