https://www.high-endrolex.com/18 Karácsonyi jótékonysági akciók Hajdúszoboszlón - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Karácsonyi jótékonysági akciók Hajdúszoboszlón

A karácsony közeledtével számos jótékonysági akciót szerveztek Hajdúszoboszlón, melyeken Czeglédy Gyula, a város polgármestere is részt vett.

A Hajrá Anyuk Egyesület szervezésében 2021. december 17-én 150 kisgyermeket ajándékoztak meg a Bocskai Rendezvényközpontban. Az eseményre a családsegítő szolgálat és az egyesület tagjai közösen vállalták el, hogy 1-1 gyermeknek karácsonyi ajándékot készítenek. A rendezvény kezdetén Végh-Nagy Nikoletta elnök asszony felkérésére Czeglédy Gyula köszöntötte a gyerekeket és az őket kísérő szülőket, ahol egyúttal átadták a települési önkormányzat gyümölcs ajándékait is a megjelenteknek.

czegledy_gyula_jotekonyag

Rácz János egyéni adománygyűjtő szervezésében 2021.december 18-án a Hajrá Anyuk Egyesület és Czeglédy Gyula polgármester támogatásával tartós élelmiszereket adtak át a rászorulók részére.

hajduszoboszloi_jotekonysag
 
Advent utolsó vasárnapján, 2021. december 19-én Lipták József atya, római katolikus plébános meggyújtotta a negyedik gyertyát. Ezután az este további részében a Filiae Solaris kórus tagjai, Hőgyes Endre Gimnázium és a Bárdos Lajos Általános Iskola diákjai egy betlehemes játékot adtak elő a jelenlévők legnagyobb megelégedésére.

A település sportegyesületei: Hajdúszoboszlói Sportegyesület, Hajdúszoboszlói Kézilabda Klub, a Herkules SE, a Hajdúszoboszlói Tollaslabda Egyesület, az Aeroklub HSE és az Árpád SE összefogásával adománygyűjtési akciót szerveztek, melyhez kapcsolódott Bodó Sándor országgyűlési képviselő, államtitkár, az Opus Tigáz, valamint magánszemélyek is.

czegledy_gyula_gorkorcsola_atadas
Hajdúszoboszló Önkormányzatának nevében Czeglédy Gyula polgármester anyagi támogatással járult hozzá a jószándékú akcióhoz. Összesen csaknem 1,5 millió forint értékű sporteszköz gyűlt össze, melyet a Szociális Szolgáltató Központ munkatársai juttatnak el a rászoruló családoknak és gyermekeknek.

Az eseményen Czeglédy Gyula jelképesen átadott egy gyermek kerékpárt az Opus Tigáz felajánlásával Salamon Gábornak és húgának, Salamon Líviának egy görkorcsolyát.

czegledy_gyula_kerekpar_atadas

Hajdúszoboszló polgármestere bízik benne, hogy a kezdeményezés a következő években is folytatódik, és még szebbé tehetik vele a családok karácsonyát.


BG
Forrás és képek: Czeglédy Gyula közösségi oldala
https://www.high-endrolex.com/18