https://www.high-endrolex.com/18 Lesz megoldás? - A Debreceni Vízmű Zrt-vel egyeztetett Czeglédi Gyula - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Lesz megoldás? - A Debreceni Vízmű Zrt-vel egyeztetett Czeglédi Gyula

Fontos egyeztetésen vett részt Hajdúszoboszló polgármestere. Czeglédi Gyula kollégáival a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatójával igyekezett megoldást találni egy régóta fennálló problémára. 

Jelentős egyeztetésen tárgyalt Czeglédi Gyula a közelmúltban. Hajdúszoboszló polgármestere dr. Kovács Gergely alpolgármesterrel és Matyasovszki Dávid kijelölt kabinetvezetővel együtt fogadta a a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatóját, Gorján Ferencet.

Mint arról Czeglédi Gyula Facebook oldalán beszámolt, a korábbi szolgáltató, a Hajdúkerületi Viziközmű Szolgáltató Zrt. gazdálkodása évek óta nem felel meg a víziközmű törvény által meghatározott követelményeknek. Az Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal ezért 2021. december 31-el felfüggesztette működési engedélyét. Szolgáltatóként a Debreceni Vízmű Zrt.-t jelölte ki Hajdúszoboszló, Földes és Berettyóújfalu számára.
 
 A Debreceni Vízmű Zrt-vel egyeztetett Czeglédi Gyula
A Debreceni Vízmű Zrt-vel egyeztetett Czeglédi Gyula

A vonatkozó jogszabály alapján 2022 szeptemberéig döntenie kell Hajdúszoboszló önkormányzatának, folytatni szeretné-e az együttműködést a debreceni céggel, vagy a követelményeknek megfelelő új szolgáltatót keres– számolt be Facebook-bejegyzésében Czeglédi Gyula.

Emiatt folytattak egyeztetést a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatójával, melyet követően a városatya azt kérte Gorján Ferenctől, hogy a hosszútávú együttműködésre vonatkozó ajánlatát és javaslatait írásban tegye meg Hajdúszoboszló önkormányzatának, úgy, hogy a június végi bizottsági és képviselő testületi üléseken meg is tudják azt tárgyalni. Ezekre a vezérigazgatót a polgármester meghívta.  

Közösen adtak hangot azon reményüknek, hogy az önkormányzat és a Vízmű Zrt. közös érdekén alapuló, jó minőségű szolgáltatás mellett reális esélyt kell teremteni a szükséges fejlesztések és felújítások forrásainak megteremtésére is – tudatta Czeglédi Gyula Facebook-bejegyzésében.

Facebook.com/czegledigyula1

B.A.
https://www.high-endrolex.com/18