Hírek

Megfelelő minőségű az ivóvíz Hajdúszoboszlón

A polgármester tájékoztatása szerint a Hajdúszoboszlói Járási Hivatal kivizsgálta a korábban jelzett észrevételt, miszerint Hajdúszoboszlón romlott az ivóvíz minősége. Czeglédi Gyula jó hírekkel szolgált, a bevizsgálás során kiderült, hogy a város vize emberi fogyasztásra alkalmas.  
Czeglédi egy hónapja kereste fel a Hajdúszoboszlói Járási Hivatal vezetőjét lakossági bejelentések után, miszerint a vízszolgáltatás minősége romlott Hajdúszoboszlón. A városlakók arra panaszkodtak, hogy a víz állaga nem felelt meg az alapvető elvárásoknak, szennyvízhez hasonló szaga volt és elszíneződött. A vizsgálatot még akkor megindították, mára lett meg az eredmény.
 
 
ivoviz_
Tiszta a víz
 
 
Személyesen a polgármester kereste fel a hivatal vezetőjét az ivóvíz minőségi vizsgálataival kapcsolatban. Ennek nyomán az esetet a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal megyei Népegészségügyi Főosztálya vizsgálta ki. Megállapították, hogy nem történt határétrék feletti klórozás, és a vizsgált minta kifogástalan volt. A víz így nyugodtan iható. Az erről készült részletes dokumentum a polgármester Facebook oldalán, ide kattintva elérhető. 


M. A.