https://www.high-endrolex.com/18 Megnyitották a hajdúszoboszlói Szabadidőparkot - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Megnyitották a hajdúszoboszlói Szabadidőparkot

Április 10-én megnyitották a Szabadidőparkot Hajdúszoboszlón. Czeglédi Gyula polgármesteri döntésként adta át használatra a parkot, mindezt a hatóságokkal egyeztetve. A járványveszély még nem múlt el, de a minimális lazításnak és az átoltottsági számoknak köszönhetően már a szabad levegőn is játszhatnak a szoboszlóiak 

A polgármester minden körülményt figyelembe vett a döntés meghozatala előtt, a Szabadidőpark így nyitva áll. Azóta már számos sportolni vágyó fiatal kint van, a skate pályát is örömmel, természetesen felelősségteljesen használják a fiatalok. A pálya egész évben működni fog. 2022-ben tervezik átépíteni a területet, viszont ez csak akkor kezdődhet el, ha a pályát áttelepítik majd, hogy a gördeszkázó fiatalok addig se maradjanak nélküle.  

A Szabadidőpark gondolata még 2017-ben vetődött fel, majd 2019 május 26-án adták át az elkészült egységet, amely több fronton is korszerűnek számít a mai napig. Egy elavult kemping helyén alakították ki impozáns környezetben.  

 

 

palya_megnyitas
A deszkás pálya



A kivilágításnak köszönhetően este is lehet játszani és múlatni az időt. Kosárlabdapálya és focipálya is van, ahogy egy bmx kerékpáros pálya is helyet kapott a területen, valamint skate park várja a nagyobbakat. A kicsiknek biztonságos szabadidős játékokat telepítettek a játékszigeten, amire azóta is vigyáznak a helyiek. Mászóvár és mászófal épült a kicsiknek, tavaly óta pedig libikóka és homokozó is van. A felnőtteknek piknikezési, pihenési lehetőség adott a ligetben. 

A polgármester arra kéri a lakosságot, hogy bár a park használható, továbbra is tartsák be a járványügyi intézkedéseket. Ne tömörüljenek közel egymáshoz, mossanak gyakran kezet, használjanak kézfertőtlenítőt és maszkokat. Csapatjátékot egyelőre nem játszhatnak a lakosok. Hogy a renitens magatartás ne okozzon problémát, Czeglédi szerint a rendőrség ellenőrizni fogja a kint tartózkodókat mindenki egészsége érdekében. 




M. A. 
Forrás és fotó: Czeglédi Gyula/ Facebook

https://www.high-endrolex.com/18