Hírek

Megrendezték Hajdúszoboszló első Jótékonysági Város Bálját

2020. február 8-án megtartották Hajdúszoboszló első Város Jótékonysági Bálját a Hunguest Hotel Békében. Mind a program, mind a gasztronómiai kínálat osztalan sikert aratott. 
A bálon a mintegy 250 vendéget a Hunguest Hotel Béke jóvoltából színvonalas bálterem és menüsor várta. 
Czeglédi Gyula polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: az új városvezetés a közösségteremtést is kiemelt feladatának tekinti. Bodó Sándor országgyűlési képviselő, államtitkár pedig arra is rámutatott, az igazi közösség megismerhető arról, ha jó vendégváró, s akkor vagyunk jó házigazdák, ha együtt teszünk érte, hogy a vendégeink jól érezzék magukat. Ez Hajdúszoboszlón különösen, de nem csak a turizmus miatt fontos. 
A köszöntők után  zeneiskola négy éve alakult rézfúvós ötöse, majd a sztárvendég Princess vonós trió hölgytagjai kápráztatták el a közönséget.

             princess
             színházteremben

A hagyományt teremtő bál jótékony célt is szolgált; a licitálással megvásárolható alkotásokat helyi, és városi kötődésű festők, képzőművészek ajánlották fel. Majoros Petronella alpolgármester asszony, a rendezvény fő szervezője ezt mondta:
  öröm, ha a helyi művészek támogatják a kezdeményezést. Nagy büszkeségünk, a világhírű Joseph Kadar képzőművész munkái is itt láthatók, és nem utolsó sorban szeretném kiemelni városunk Kossuthdíjas művészét; Galánfi András fafaragó művész is erre az alkalomra készítette el saját művét és ezt hozta el erre a tárlatra.

Hajdúszoboszlón két művészeti iskola működik, a Zichy Géza Zenei Alapfokú Művészeti Iskola és a Szabó László Alapfokú Művészeti Iskola,  a bál árverésén befolyt összeget az ott tanulók oktatására fordítják. Az est folyamán közel kétmillió forint jótékony célú bevétel gyűlt össze Hajdúszoboszló művészeti iskolái számára. Köszönet érte az adományozóknak!


          bál    

   MCOnet