https://www.high-endrolex.com/18 Rendkívüli intézkedések Hajdúszoboszlón a koronavírus járvány terjedésének megakadályozása érdekében - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Rendkívüli intézkedések Hajdúszoboszlón a koronavírus járvány terjedésének megakadályozása érdekében

Tisztelt Hajdúszoboszlóiak!

A koronavírus-járvány továbbterjedésének megakadályozása érdekében, a mai napon a helyi operatív törzs javaslatára alábbi döntéseket hoztam.

Döntéseink holnaptól, 2020. március 17. napjától határozatlan ideig élnek!

⚠️ Bezárjuk a Hungarospa Gyógyfürdőt, az Aqua Palace-t és az uszodát. (további intézkedésekről a Hungarospa menedzsmentje a mai napon döntéseket hoz, melyekről tájékoztatást adunk)

⚠️ Bezárjuk a Városi Piacot, a Művelődési központot, a Könyvtárat, a Rendezvényközpontot, a Mozit, a Múzeumot, a Városi Sportházat, a Szabadidőparkot és a játszótereket.
⚠️ Az idősek és a gyermekek egészsége érdekében az egyéb nyílt közösségi terek használatát kérem, mellőzzék!
⚠️ A Polgármesteri Hivatal, az intézmények (óvodák, bölcsőde, művelődési központ, múzeum, családsegítő és gyermekjóléti szolgálat), a város cégei (Hungarospa Zrt. Városgazdálkodási Zrt.) 60. életévüket betöltött munkavállalói kizárólag otthoni munkát végezhetnek. A többi dolgozó esetében, amennyiben lehetséges, munkájukat ugyancsak otthonról végezzék el.
⚠️ A hivatali ügyintézési határidők a veszélyhelyzet időtartamára felfüggesztésre vagy meghosszabbításra kerülnek, az ügyek jellegétől függően.
⚠️ A szociális ellátások készpénz forgalmának visszaszorításának érdekében, kezdeményeztem a juttatások átutalással történő kifizetését.
⚠️ Felkérem a vendéglátó egységek tulajdonosait, üzemeltetőit, hogy lehetőség szerint a további központi intézkedések elrendeléséig, függesszék fel a helyben történő kiszolgálást, helyette térjenek át a házhoz szállításra.

Tisztelettel kérem a város lakosságát, hogy szüleink és szeretteink egészsége érdekében működjenek együtt és maradjanak otthon!

Hajdúszoboszló, 2020. március 16.

                                                                                                              Czeglédi Gyula
                                                                                                               polgármester

https://www.high-endrolex.com/18