https://www.high-endrolex.com/18 Sajtótájékoztató: 25 év után új polgármestere van Hajdúszoboszlónak - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Sajtótájékoztató: 25 év után új polgármestere van Hajdúszoboszlónak

A dehir.hu így számolt be az önkormányzati választások után, október 14-én tartott sajtótájékoztatóról:
A polgármester-választást Czeglédi Gyula, a fürdőt üzemeltető Hungarospa Zrt. vezérigazgatója nyerte. Az eddigi polgármester, Sóvágó László nem indult el a címért. Maga helyett Holoda Attila addigi alpolgármestert ajánlotta a választópolgárok figyelmébe – önmagát pedig alpolgármesternek.
A függetlenként induló Czeglédi Gyula a voksok 61 százalékát megszerezve nyert.

 

Hajdúszoboszló új polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján megköszönte a hajdúszoboszlóiak bizalmát, családtagjai támogatását, valamint az őt támogató Fidesz-KDNP-nek, a Modern és Innovatív Hajdúszoboszlóért Egyesületnek és a Hajdúszoboszlói Gazdakörnek a támogatást.
A testületben egyébként ennek a három szervezetnek a közös jelöltjei lesznek többségben. Hét egyéni választókerületben ők nyertek, egyben pedig a Hajrá Hajdúszoboszló Egyesület jelöltje. A volt polgármester egyesülete, az Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület, valamint számos ellenzéki párt szövetsége mindössze két listás mandátumot szerzett (az egyik éppen Sóvágó Lászlóé, aki egyéni körzetben nagyon kikapott a fideszes Kocsis Róberttől).
Czeglédi Gyula azt mondja, sokat fognak dolgozni a hajdúszoboszlóiak bizalmának megtartásáért,küldetésüket a helyi emberek szolgálataként határozzák meg.
„Sajnos a választás időszakában sok negatív jelenség is volt, de az mindenesetre egyértelművé vált, hogy Hajdúszoboszló lakossága nem az elzárkózás politikájának hisz, hanem abban, amit mi új jövőképben felvetítettünk. A célunk, hogy az együttműködésre és a kooperációra alapuló döntések szülessenek a város vezetésében, melyek a város nagyszerű lehetőséget a lehető legjobban használják ki” – fogalmazott.
A polgármester kiemelte, az új jövőkép a partnerségen és az együttműködésen alapszik.
Czeglédi Gyula szerint egy korszak most lezárul Hajdúszoboszló életében, és reményeik szerint egy új korszak kezdődik.

 czegledigyula_3

„Hajdúszoboszló lakossága nem hitt abban a szennyes kampányban, amit ellenfeleink elindítottak, és elutasította ezeket a megjegyzéseket és negatív felhangokat. A kampányban a szövetségünk és én magam a programunkat bemutattuk, ezt a lakosság megismerte, hozzászóltak, kiegészítették, és mi ezzel együtt ezt magunkévá tettük. A feladatunk, hogy azzal a nagyon erős felhatalmazással, amit a hajdúszoboszlóiaktól kaptunk, hozzákezdjünk a megvalósításához” – mondta.
Czeglédi Gyula azt ígéri, olyan városrészekre is jobban figyelnek majd, melyekben az utóbbi években elmaradtak a fejlesztések. 
Hajdúszoboszló új polgármestere szerint javítani kell a közlekedési lehetőségeket Hajdúszoboszló és Debrecen között.
„Ezer szállal kötődünk Debrecenhez. Nagyon fontos, hogy az ottani munkahelyek jól elérhetőek legyenek. Szintén fontos, hogy a Debreceni Egyetemet bevonjuk a fejlesztéseinkbe. Palkovics László miniszter úr két hete itt járt, s ígéretet tett rá, hogy segítségünkre lesz a tekintetben, hogy új lehetőségek nyíljanak meg a város számára. Egy picit szeretnénk helyrebillenteni ezt a turizmus-túlsúlyos állapotát a városnak, és más lehetőségeket is megnyitni a városunk polgárai számára” - tette hozzá.

 
Forrás: dehir.hu 
https://www.high-endrolex.com/18