https://www.high-endrolex.com/18 Szépül a sétány, épülnek az élménypontok Hajdúszoboszlón - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Szépül a sétány, épülnek az élménypontok Hajdúszoboszlón

Számos látnivaló lesz Hajdúszoboszló új, hangulatos sétányán: jelenleg a városkapu készítése folyik, de lesz kishajóúsztató medence és 3D festmény is.

Összetett turisztikai fejlesztés zajlik a városban, amely hamarosan a végére ér. A többi között megújul, megszépül a Mátyás király sétány és a Szent István park egy része – tudatta a haon.hu.

A munkálatok 2021 szeptemberében kezdődtek el, a beruházás 2 milliárd forintból valósul meg. A komplex fejlesztés várhatóan szeptember 30-ra készül el.

Mint arról Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere is beszámolt Facebook-oldalán, jelenleg zajlik az élménypontok kialakítása, amelyek a Debrecen–Hortobágy–Tisza-tó–Hajdúszoboszló térséget mutatják be. Lassan mind a 10 attrakció eléri végső formáját.

A strandfürdő bejárata előtti téren épült egy körszökőkút, szoborkompozícióval. A Harangház előtt is új szökőkút készül a régi helyén. Az első élménypont interaktív kishajóúsztató mecencét is magába foglal, valamint egy Föld hangja installációt – írta meg a haon.hu.
 
Összetett turisztikai fejlesztés zajlik a városban
Összetett turisztikai fejlesztés zajlik a városban

Lesz 3D festmény, amely a Mátyás király sétányon végighaladó út, a hullám motívum végpontja. Ez az élménypont szimbolizálja a 1100 méter mélyen fekvő termálvíz lelőhelyét. Hamarosan érkezik Pávai Vajna Ferenc bronzszobra, amely a gyógyfürdő előtt kap helyet, s készül a Városkapu installáció is, az élménypont utolsó eleme – ez a Szent István Park észak-keleti részére, a Mátyás király sétány csatlakozásához kerül.

Czeglédi Gyula beszámolt arról, hogy 112 darab díszfát telepítenek, emelett 400-nál is több lágyszárú évelő növényt, 284 évelő cserjét, 4 örökzöld növényt és 630 lágyszárú sziklakertit.

Összesen 2 ezer négyzetméternyi új zöldfelületet alakítanak ki a sétányon, ekkora még sohasem volt – tudatta a polgármester.

Épül egy harmadik élménypont is, Debrecen néven – ennek többek között egy, a megyeszékhely közigazgatási határát megformáló térelem is a része. Itt egy vasbeton kapu lesz, falaiban játékokkal.

A negyedik és ötödik élménypont a Fény és Hullám, a hatodik egy pihenő, míg a hetedik Hortobágyot jelképezi majd. A tizedik pont az utolsó, amely a Víz nevet viseli majd, egy papírhajó formájú szoborral.

Fotó: facebook.com/czegledigyula1

B.A.

 

https://www.high-endrolex.com/18