https://www.high-endrolex.com/18 Turizmus Summit 2019 konferencián vett részt Czeglédi Gyula - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Turizmus Summit 2019 konferencián vett részt Czeglédi Gyula

Október 28-án harmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Turisztikai Ügynökség a Turizmus Summit szakmai konferenciát, melyre meghívást kapott Czeglédi Gyula, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója, Hajdúszoboszló város új polgármestere is.
Idén a Várkert Bazár adott otthont a rendezvénynek, melyet megtisztelt jelenlétével Orbán Viktor miniszterelnök is. Beszédében elmondta, hogy a turizmus aranykorát éljük, hisz 2010 óta megkétszereződött a Magyarországra érkező vendégek száma, egyben köszönetet mondott ezért a turizmusban dolgozóknak.                                         
A konferencián dr. Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója értékelte a turizmus teljesítményét. Tavaly több, mint másfélszer annyi turista érkezett Magyarországra, mint ahány lakosa van az országnak. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központról szólva kiemelte, hogy már nem csak utólag, hanem azonnal látjuk, hogy mi történik az ágazatban, sőt azt is, hogy mi fog történni. A számítások szerint 2022-ig Magyarország eléri az 50 milliós vendégéjszaka-számot, és a turizmus 16 százalékkal járul majd hozzá a GDP-hez. Ennek érdekében az MTÜ folytatja a fejlesztéseket és az egyre modernebb marketing-aktivitásokat.

                     
summit.ov         summit.guller

A rendezvényen átadták a Pro Turismo díjat felváltó Kőrösi Csoma Sándor-díjakat.

MCOnet
https://www.high-endrolex.com/18