Hírek

Új munkahelyek a fürdővárosban- a Naplónak nyilatkozott Czeglédi Gyula polgármester

A nyári szünet előtti utolsó ülését tartotta július 16-án  Hajdúszoboszló önkormányzati képviselő-testülete.
A képviselők több mint 30 napirendet tárgyaltak ezúttal is. Ezek közül kiemelkedett a Hungarospa gazdasági beszámolója, amely a veszélyhelyzetre való tekintettel került a testület elé. Czeglédi Gyula polgármester a Napló kérdésére elmondta, hogy a cég az üzleti tervét még a télen elfogadta, a képviselő-testületi elfogadásába azonban beleszólt a koronavírus okozta járványhelyzet.
Ennek tükrében a Hungarospa várhatóan jelentős veszteséget kénytelen elszenvedni ebben az évben, ennek kompenzálására a 2021. évi teljesítményére lesz szüksége a társaságnak.

Fókuszban a gazdaság

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy a legfontosabb döntések egyike volt a Leier cégcsoport telephelybővítési elképzelésének támogatása, továbbá a Nagyhegyes Hús Kft. a város Nyugati sori iparterületén egy vadonatúj zárt technológiájú vágóhíd létesítéséhez kérte a területrendezési terv módosítását. Mindkét területet kiemelt fejlesztési területté nyilvánított a képviselő-testület. A Leier cégcsoport egy világszínvonalú, automatizált technológia vásárlásával új termék gyártását tervezi, amellyel a termelését több mint duplájára növeli, és munkahelyeket teremt. A Nagyhegyes Hús Kft. pedig beruházásával 100 fő feletti új munkahelyet hoz létre, és többmilliárdos termelési értéket fog előállítani. Mindkét esetben határozott elvárása a képviselő-testületnek a szigorú környezetvédelmi szabályoknak való teljes megfelelés. A tervezési folyamat elindítását a képviselő-testület a rendezési tervmódosítás költségének átvállalásával támogatja. Az ülésen Czeglédi Gyula polgármester bejelentette, hogy

más vállalkozókkal is folytatnak tárgyalásokat, illetve az őszi ülésre elkészül az önkormányzat saját területeire vonatkozó vállalkozásfejlesztési koncepció.

A városi televízió beszámolóját nem fogadta el a képviselő-testület, annak átdolgozását szeptemberre kérték a képviselők. – Tematikájában, szövegezésében, megalapozottságában magasabb színvonalú beszámolót vár az önkormányzat – fogalmazott a Napló kérdésére Czeglédi Gyula.

A képviselők több intézmény felújítási tervének elkészítéséről is döntöttek, valamint a civil szervezetek támogatásának második részét is megszavazták. A Hajdúszoboszlói Sportegyesület (HSE) nevében Marosi György Csongor bejelentette, hogy a polgármesterrel való egyeztetést követően, a város pénzügyi helyzetére tekintettel, az egyesület számára tervezett szabadidőparkban lévő rekortánpálya befedését a jövő évre halasztják, így az év második felében az egyesület működéséhez tervezett támogatásokról lemondanak, és ez jelentős pénzügyi megtakarítást jelent önkormányzatuknak – tájékoztatott Czeglédi Gyula polgármester.

Forrás: haon.hu