https://www.high-endrolex.com/18 Utakat újít fel és ipari területet alakít ki Hajdúszoboszló 1 milliárdból - Czeglédi Gyula - Hajdúszoboszló város polgármestere

Hírek

Utakat újít fel és ipari területet alakít ki Hajdúszoboszló 1 milliárdból

Újabb Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz-pályázatokat nyert meg a fürdőváros, melynek köszönhetően több utca újulhat meg és ipari területet is rendeznek Hajdúszoboszlón.

Két nagy összegű pályázaton nyert a Hajdú-Bihar vármegyei fürdőváros: az összesen 1 milliárd forintnak már megvan a helye, három utcát újítanak fel és ipari parkot fejlesztenek majd az összegből - tudatta a Hajdúszoboszlói Városi Televízió.

Czeglédi Gyula polgármester beszámolt arról, hogy az elnyert pénz egyik feléből, 500 millióból a nagyon kátyús Nyugati sort, a rendkívül igénybe vett Hóvirág utcát és a belváros egyik legelhasználtabb utcájának nevezett Kígyó utcát újítják fel.

A Hóvirág utcán és a Nyugati soron szükséges a vízelvezetés is – jegyezte meg a városatya, aki hozzátette: tovább pályáznak majd azért, hogy más utcákat is fel lehessen újítani Szoboszlón.
 
Utakat újít fel és ipari területet alakít ki Hajdúszoboszló 1 milliárdból
Utakat újít fel és ipari területet alakít ki Hajdúszoboszló 1 milliárdból

Ahol már vannak tervek az útépítésre nézve, ott előbb elkezdődhetnek a munkálatok, hiszen csupán a kivitelező és a műszaki ellenőr kiválasztására van szükség, másutt azonban tervezni is kell. Bár a megegyezés alapján a munkák vége 2024. december 31. lenne, a polgármester szerint 2024 tavaszára el kellene készülniük az utcafelújításoknak.

Hajdúszoboszló a másik 500 millió forintból ipari területet fejleszt. A pályázatot itt a Városgazdálkodási Nonprofit Zrt-vel közösen adták be. Azt pedig a városrendezési terv keretében már korábban kijelölték, hogy a Szováti úton, túl a sorompón levő rész ipari tevékenységé legyen, ezért itt indítanák el az ipari övezet fejlesztését.

Ez már csak azért is lényeges, mert a befektetők immár egyre gyakrabban keresik azokat az ipari területeket, ahol le tudnak telepedni a vállalkozók, beszállítók.

Czeglédi Gyula megjegyezte: ezt a folyamatot a városvezetés szívesen erősítené is. Szeretnék, ha nem csupán a turizmus állna a fejlesztések középpontjában, hanem más is, ehhez pedig utat nyitnak az ipari területek kialakításával.

Fotó: Hvtv

B.A.
 

 

https://www.high-endrolex.com/18